14 Şubat 2014 Cuma

Mobil Ortam Deneyimi Artık Daha Da Önemli

Hiç şüphesiz mobil ortamlar sosyal medyanın en büyük kısmını oluşturmaktadır. Geçtiğimiz birkaç yıl süresince internet kullanımının büyük bir kısmı webden akıllı telefonlara ve tabletlere geçmiştir. Nitekim sosyal ağların mobil ortama uyumlanma ihtiyacı giderek artmaktadır.

Amerikalılar ortalama olarak dört dijital cihaza sahip olup bu cihazlar üzerinden haftada ortalama 60 saat dijital içerik tüketmektedir. Amerika’daki evlerin çoğunluğu yüksek çözünürlüklü televizyonlara, internete bağlı bilgisayarlara ve akıllı telefonlara sahiptir. Cihazların çeşitliliği ile birlikte tüketiciler içerikleri nasıl ve ne zaman tüketeceklerine dair daha çok seçeneğe sahip olmaktadır. Sonuç olarak insanların tüketim alışkanlıkları değişmektedir. İkinci bir ekrana sahip olmaya hızlı bir uyum sağlanmakta, tabletler ve akıllı telefonlar televizyonun bir uzantısı olarak kullanılmaktadır. Sosyal medya kullanımı günümüz yaşantısının rutin bir parçası haline gelmiş olup, akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse yarısı (%47) sosyal ağları her gün ziyaret etmektedir.

Twitter ve Facebook hem mobil hem de web uygulamalarında kullanıcılarına daha sezgisel kullanıcı ara yüzleri sunmaktadır. Ancak Nielsen’in yeni yayımlanan dijital tüketici raporuna göre Twitter kullanıcılarının %85’i mobil araçlardan uygulamaya bağlanırken Facebook kullanıcılarının yalnızca %57’si uygulamaya erişmek için mobil ortamları tercih etmektedir. Bu sonuç Twitter için mobil deneyimini sunmanın daha önemli olmaktan ziyade bir zorunluluk olduğunu göstermektedir.

Statista tarafından oluşturulan aşağıdaki grafikte de gösterdiği gibi Twitter ve Facebook’a mobil cihazlardan bağlanan kullanıcılar uygulamalarda çok daha uzun süre vakit geçirmektedir. Geleceğin teknolojisine ayak uydurmak ve bu değişimden faydalanabilmek için mobil ortam deneyimi uygulama geliştiriciler için artık daha da önemli…

Kaynaklar:

The US Digital Consumer Report

Twitter Usage Depends on Mobile Experience

Statistica Infographics

 

 

The post Mobil Ortam Deneyimi Artık Daha Da Önemli appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder