15 Şubat 2014 Cumartesi

Yeterince İyi Demeye Bu Yıl Veda Edin

Hemen her girişimcinin kafasında yapmak istediği büyük, dikkat çekici değişikliklerin olduğu mental bir liste vardır. Ne yazık ki çoğu zaman değişen hiçbir şey yokmuş gibi görünür. Herkesin acil isteklerini öne alınır, iddialı kararları ertelenir.  Girişimcileri aksiyon alması için zorlayan bir yöneticileri yoktur bu yüzden büyük kararlar üzeri çizilmemiş yapılacaklar listesinde asılı kalır.

Bugün büyük fikirleri öne çekmenin ve sıcaklığı arttırmanın vaktidir. 2014 yılı, mevcut durumu kabullenmeyi bıraktığınız kendinizden ve şirketinizden daha fazlasını talep ettiğiniz yıl olsun.

Bu yıl yapmayı daha fazla erteleyemeyeceğiniz 4 büyük değişiklik:

1.       Kovulmak için elinden geleni yapan kişileri işten çıkarın

Başka bir şirkette başardığı işler için işe almak istediğiniz birisi var mı? Rakip şirketin takımına bakarak sahip oldukları özgüvene imreniyor musunuz?

Bir yöneticiden mevcut personeliyle halinden memnun olmasını beklemek kolaydır. Eğer memnun değilseniz kolaylıkla “yeterince iyi” felsefesini edinebilirsiniz. Fakat kendinize sürekli zor olan soruyu sormalısınız. Burada söz edilen değişiklik sıkı çalışan, katkıda bulunan, kültüre uyan fakat birazcık diğerlerinden geride kalan takım üyesini işten çıkarmak değildir. Konu, sınırların ötesinde hareket eden kişilerdir.

Takımınızı değerlendirin ve seçim yapın. Elediğiniz kişilerden kazandığınız parayı şirketinizi bir adım daha öne taşımak için çalışan ekibinizi ödüllendirmek için kullanın. Birbirine bağlı, herkesin katkıda bulunduğu daha küçük bir ekip, diğerlerini de aşağıya çeken daha büyük bir ekipten çok daha başarılı olacaktır.

2.       Satış biriminizi düzenleyin

Pek çok şirket cansız satışçıları işe alarak eğitimleri pas geçer ve alternatif satış kanallarını göz ardı eder. Satış birimi şirketinizin omurgasıdır bu yüzden kesinlikle ilk önceliğiniz olmalıdır.

İşe harika bir satış yöneticisini şirketinize kazandırarak başlamalısınız. İyi bir satış yöneticisi bahaneleri kabul etmez, sorumluluk almaya inanır, kendisini şirketin ürünü hakkında uzmanlaşmaya adar, iyi satışçıları işe alabilir ve gerektiğinde korkmadan birini işten çıkarabilir.

Böyle bir satış yöneticisini bulmak zordur fakat bulduğunuzda şirketinizin başarısında en önemli kişi olacaktır. İyi bir satış yöneticisine ödeme yapmaktan çekinmeyin, o size 10 mislini kazandıracaktır. Şirketinizin yalnızca geliri değil aynı zamanda enerjisi artacaktır.

3.       Mükemmel bir pazarlama yöneticisi işe alın

Çoğu kişi pazarlama departmanı hakkında konuşurken kararsızdır ve çoğu zaman bu birimin performansından yeterince etkilenmemiştir. Bu durumun şirketinizin başına gelmesine izin vermeyin.

Pazarlama yöneticiniz rekabeti tamamen öldürmek isteyen ve satış departmanınızın saygı duyduğu biri olmalıdır. Bu kişi en iyisini ve en düşük maliyetlisini aramak yerine sürekli bütçesinin darlığından şikayet eden biri olmamalıdır. Çalışmalarının sonuçları şeffaf ve izlenebilir olmalıdır.

İşinin yalnızca havalı fikirler bulmak olduğunu düşünmeyen birini bulun. Pazarlamada yaratıcılığın ve uygulamanın iki eşit parça olduğuna inanan birini bulun. İşe alındıktan 3 ay sonra sizin cümlenizi tamamlayan bir yönetici bulduğunuzda doğru insanı işe aldığınızı anlayacaksınız.

4.       Önemli insanlara daha çok yazın

Klavyenin önünde 10 dakika oturarak bir e-postaya başlamanın en mükemmel yolunu düşünmekten vazgeçin. Çoğu zaman 10 dakika sonraki düşünceniz ilk düşüncenizden daha iyi olmayacaktır.

Şirketinizdeki insanlara yazın. Sesi ve yüzü olmayan bir CEO haline dönüşmeyin. İlham veren bir lider olun. Müşterilerinize yazın. Onlara teşekkür edin ve onlar için daha fazlasını nasıl yapabileceğinizi öğrenin. Potansiyel yatırımcılarınıza yazın. Bulduğunuz fırsatları ve şirketinizin atılımlarını anlatın. Kendinize yazın. Heyecanlarınızı ve isteklerinizi resmileştirin.

Ertelemeyi bırakın. “Bir gün yaparım” diye aldığınız kararlar aksiyon cümleleri değildir. Bu kararlar şirketinizin başarısında ana rolü oynayacaktır. Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Düzeltebileceğinizi bildiğiniz alanlardan birini seçin ve düzeltin. Herkesin önünde bir şeyi onaylamak size bunu gerçekleştirmekten başka yol bırakmaz. Birine odaklanın ve gerçekleştirin.

 

Kaynak:

Letting Go of ‘Good Enough’

 

The post Yeterince İyi Demeye Bu Yıl Veda Edin appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder