27 Şubat 2014 Perşembe

Snapchat’in Gelir Modeli Ne Olacak?

Sumpto’nun araştırmasına göre üniversite öğrencilerinin %77’si her gün en az bir kez Snapchat uygulamasını kullanmaktadır.

Daha da çarpıcı olan ise 18-24 yaş arası öğrencilerin %73’ü bildikleri bir markanın snapini açarken, %45’i de bilmedikleri bir markanın snapini açıp izlemektedir. Snapchat henüz bir gelir modeli belirlememiş olsa da bu rakamlar yerel markaların reklamlarıyla iyi bir yol izlenebileceğini göstermektedir.

Snapchat şu anda markaların oluşturdukları videoları tüm Snapchat kullanıcılarına göndermelerine izin vermektedir. Hatta bu videoların konum, yaş, cinsiyet gibi belirli demografik özelliklere göre kategorilendirilip markaların sadece kendi hedef kitlelerine göndermeleri mümkündür. Snapchat’in hizmet koşullarına göre uygulama; isim, telefon numarası, e-posta, konum, yaş ve cihaz bilgisi gibi yeterince kişisel bilgiye erişmekte özgürdür. Snapchat’in sağladığı bu bilgilerle belirli markaların kullanıcılarına doğrudan reklam amaçlı ulaşması olasıdır.

Sumpto’nun verilerine göre üniversite öğrencilerinin %69’u eğer bir markanın Twitter, Facebook gibi platformlarda hali hazırda takipçisi ise bu markayı aynı zamanda Snapchat uygulamasında paylaşmaktadır. Snapchat kullanıcılarının %67’si servisin sağlayacağı indirim ve kampanyalarla ilgilendiklerini, %58’i ise bu ürünleri Snapchat kuponu ile satın almayı isteyebileceklerini ifade etmektedirler. Ve tüm bu kullanıcılar Facebook uygulaması ya da herhangi bir Facebook bağlantısı olmadan uygulamayı kullanmaktadır.

Snapchat şu anda pazardaki en çok kullanılan uygulamalardan biridir. 123 milyon doların üzerinde yatırım almış olup uygulama üzerinden günde 400 milyondan fazla snap gönderilmektedir. Şirket geçtiğimiz dönemlerde Facebook’un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmişti.

Kaynak

How Could Snapchat Make Money? College Kids

 

The post Snapchat’in Gelir Modeli Ne Olacak? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder