20 Şubat 2014 Perşembe

Prospect Ace İle Pazarlama Kampanyalarınızın Başarısını Arttırın

 

Pazarlama otomasyon şirketi Autopilot satış ve pazarlama birimlerinin olası müşterilerine attıkları e-postalara geri dönüşleri %42 oranında arttıracak Chrome eklentisini piyasaya sürdü. Bosch, ModelN ve Voxer gibi şirketlerin hali hazırda kullandığı bu eklenti pazarlamacılara kişilerin güncel e-posta adreslerini Linkedin, Facebook, Quora gibi popüler platformlardan bulmasına yardımcı olmaktadır. Prospect Ace olarak adlandırılan bu eklenti satışçılar ve pazarlamacılar arasındaki boşluğun doldurulmasını sağlamaktadır.

Şirketin CEO’su Michael Sharkey Avustralya’daki birkaç şirketle çalışmaya başladıkları dönemde satış ve pazarlama birimleri arasında büyük bir veri boşluğu olduğunu fark ettiklerini ve bu problemin pek çok yerde daha kendini tekrarladığını gördüklerini söylemiştir. Sharkey’e göre bu problem şirketlerin sağladıkları ürün ya da hizmetlerle ilgilenen müşterilerin nasıl bulunacağıdır. Geliştirdikleri Chrome eklentisi bu önemli problemin çözülmesine odaklanmaktadır.

Siz pazarlama birimi olarak yalnızca bir kampanya türü seçiyorsunuz, Prospect Ace eklentisi Autopilot’un veri ve modelleme sistemini kullanarak bu kampanyayı doğrudan olası müşterilerinizin önüne düşürüyor ve bu kişiler otomatik bir şekilde pazarlama kampanyanıza dahil oluyorlar.

Prospect Ace’in erken dönem müşterileri ile yaşanan ilginç bir kullanım senaryosunu Sharkey şu şekilde paylaşmıştır “Prospect Ace’i kullanan ilk müşterilerimiz Linkedin üzerinden rakip firmaları takip eden kişileri ya da Facebook’ta rakip ürünleri beğenen kişileri bularak bu kişileri kendi olası müşteriler listelerini oluşturmak için kullanmıştır.” Aynı zamanda Sharkey ürünü erken dönemde kullanan müşterilerin olası müşterileri yakalama başarısının %42 oranında daha başarılı olduğunu belirtmektedir.

Salesforce’nin önceki dönem satış direktörü Aaron Ross, Prospect Ace’nin başarısını şu sözleri ile desteklemektedir “Olası müşterileri belirlemenin en önemli kısmı verinin kalitesidir. Prospect Ace; satış geliştirmek için kolayca hedef müşteri bulmanız ve sosyal profillerinden doğrulanmış e-posta adreslerine ulaşabileceğiniz ilk çözümdür.”

Sharkey’in açıklamasına göre Prospect Ace’e alternatif olarak veri satın alabileceğiniz Data.com ya da diğer kaynaklar aldatıcı olabilmekle beraber analitik firması olan KISSmetric satın aldığı datanın %80’inin yanlış olduğu gerekçesi ile geri ödeme istemiştir. Sharkey, Prospect Ace’in daha iyi veri sağladığını ve doğru kullanıldığında çok iyi geri bildirimler üreteceğini ifade etmektedir.

 

Kaynak:

New Chrome plugin helps marketers get an amazing 42% reply rate on cold prospecting emails

 

The post Prospect Ace İle Pazarlama Kampanyalarınızın Başarısını Arttırın appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder