22 Şubat 2014 Cumartesi

MindBody 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı

 

 

 

 

 

 

 

Küçük işletmelerin dijitale gitmeleri ya da müşterilerini alt sokaktaki büyük bir işletmenin bayisine kaptırmaları konusundaki baskı giderek artmaktadır. Teknolojiyi benimseyen müşteriler rezervasyonlarını online olarak yaptırmayı ya da ödemelerini kredi kartı ile gerçekleştirmeyi tercih etmektedirler.

California tabanlı bir girişim olan MindBody küçük işletmelerin vakitlerini yalnızca sevdikleri işle geçirmelerini sağlama fikri ile kurulmuştur. MindBody müşterilerine pazarlama, planlama, analitik, iş ağı geliştirme ve satış servislerini içeren bir yazılım paketi sağlamaktadır. Şirketin CEO’su Rick Stollmeyer’in açıklamasına göre MindBody’nin dünyanın çeşitli yerlerinden 30.000’den fazla müşteriyle anlaşması bulunmaktadır.

MindBody 2001’den bu yana SalesForce ve SugarCRM gibi güçlü rakipleriyle zorlu bir rekabet içerisindeydi. Rakiplerinin aksine MindBody müşterilerinin sağlıklı bir şekilde işlerini yürütebilmesi ihtiyacını karşılamak için çalışmaktadır. Şirketin Schedulicity, SalonBooker, Appointment Plus ve Groupon Schedular gibi yeni rakipleri son birkaç yıl içerisinde ortaya çıkmıştır. Fakat bu rakipler MindBody’nin sunduğu hizmetlerden yalnızca rezervasyon kısmına odaklanmaktadır.

Şirketin global çapta büyümesini hızlandırmak için dün MindBody’e 50 milyon dolar yatırım yapılmıştır. Şirketin yatırımcıları arasında Bessemer Venture Partners, Institutional Venture Partners, Catalyst Inverstors, W Capital Partners ve Montreux Equity gibi Silikon Vadisi yatırımcılarının yanı sıra uluslararası yatırımcılar da yer almaktadır. Bu gelişmeyle birlikte şirketin toplam yatırımı 108 milyon dolara ulaşmıştır.

 

Kaynak:

MindBody, a Salesforce-like CRM for health & wellness, takes $50M more

The post MindBody 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder