17 Nisan 2015 Cuma

Kurumsal mesajlaşma çözümü Slack büyümeye devam ediyor

Flickr’ın kurucularından biri olan Stewart Butterfly tarafından yaklaşık 2 yıl önce kurulan kurumsal mesajlaşma uygulaması Slack, 6 ay önce 1.2 milyar değerlemeyle bir yatırım alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bugün ise şirket 2.8 milyar dolar değerleme ile 160 milyon dolarlık bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Slack, 2 yıl önce kurulduğunda hedefi şirketlere e-posta’ya alternatif bir mobil platform oluşturmaktı. Kurumsal pazara yöneldikleri için kullanıcı kitlesinin az olması beklenen bir durumdu. Ayrıca uygulamanın ücretli olması da yayılmasını güçleştirecek etkenlerden biriydi. Ancak Slack, büyük şirketleri portföyüne katmaya başladıkça dikkatleri üzerine çekti ve yatırımcılar da Slack’ın potansiyeline yatırım yapmaya başladı. Sadece 6 ay önce 1.2 milyar dolar değerlendirme ile 120 milyon dolar yatırım alan şirket şimdi değerini 2 katın fazla artırdı.

Yeni yatırım turunda Slack’in değeri 2.8 milyar dolar olarak belirlendi ve 160 milyon dolarlık yatırım geldi. İlk turda Slack’ın yatırımcıları arasında Kleiner Perkins Caufield and Byers, Google Ventures, ve Andreessen Horowitz vardı. İkinci turda ise  DST Global ve Index Ventures ön plana çıkan yatırımcılar olmuş.

Slack’ın büyük müşterileri arasında ise  Adobe, the New York Times, HBO gibi şirketler yer alıyor.

Bu hızlı değer artışının sebebi kullanıcı sayısının da hızlı bir biçimde artıyor olması. Slack’ın son dönemdeki artış grafiği oldukça dikey bir şekilde seyrediyor. Üstelik sadece 750 bin günlük aktif kullanıcısı bulunmasına rağmen bunların 200 bini Slack için para ödüyor.

Slack yeni yatırımı hangi alanlara harcayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Fakat şirket Asana, Basecamp ve HipChat gibi rakiplerle rekabete girmeye başlıyor. Dolayısıyla bu alanda daha fazla yatırım ve büyüme haberi duymamız mümkün.

Kaynak: The Verge

The post Kurumsal mesajlaşma çözümü Slack büyümeye devam ediyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder