25 Nisan 2015 Cumartesi

Twitter özel mesaj trafiğini artıracak bir adım atıyor

Facebook, Messenger’ı aynı bir uygulama haline getirdikten sonra şimdi de ortaya Messenger içerisinden uygulama indirmeyi mümkün kılan bir platform çıkarmıştı. Tüm dünyada artan özel mesaj trafiğine yönelik Twitter da küçük bir adım atıyor.

Twitter’ın dünya çapında popüler olmasını sağlayan -birer makale haline gelmeden- kısa mesajlarla kişilerin kendilerini ifade etmelerini sağlamasıydı. Burada ünlülere erişebilmek, anonim ya da kendi isminizle düşüncelerinizi dile getirebilmek önemliydi. Facebook ise her zaman daha arkadaş çevresi odaklı, daha özel mesaja ve paylaşımlara yönelik bir platform olarak ayrılıyordu.

Ancak bugün geldiğimiz noktada Snapchat, WhatsApp gibi dünyaca popüler servislerin yanında Connected2me gibi yeni nesil mesajlaşma servisleri özel mesajlaşmanın önemini ortaya koyuyor. Yakın zamanda tweet alıntılama özelliğini duyuran Twitter da yeni güncellemesiyle özel mesajlaşma trafiğini artırmaya yönelik bir hamle yapıyor.

Mobilde sadece Facebook Messenger’ın kullanımı bile Twitter’dan fazla

Yeni güncelleme ile Twitter’ın tüm kullanıcıların size mesaj atabilmesini serbest bırakabiliyorsunuz. Elbette bu durum spam mesajlara sebep olabilir, bu sebeple Twitter işi kullanıcıların tercihine bırakmış. Özellikle markalar açısından müşteri memnuniyeti mesajlarına özel bir ortamda yanıt verebilmek önemli bir gelişme olacaktır. Yeni özellik ayrıca, iki kişi birbirini takip etmiyor olsa da birbirlerine cevap yazabilmesini mümkün kılıyor.

Elbette Twitter, bu konuda Facebook Messenger’a rakip olma niyetinde değil. Ancak direkt mesaj önemli ve tüm kullanıcılar tarafından az ya da çok kullanılıyor.

The post Twitter özel mesaj trafiğini artıracak bir adım atıyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder