15 Nisan 2015 Çarşamba

Türkiye Avrupa’da Bitcoin’in geleceğine en çok güvenen ülke

ING Bank’ın Avrupa çapında yaptığı bir araştırmada Türkiye’nin dijital para birimlerinin gelecekte popüler olacağına en fazla inanan ülke olduğu ortaya çıkmış.

Türkiye’de e-ticaret konusunda bile henüz istenen kullanım oranlarına ulaşılamamış olunsa da yükseliş hızlı. Tıpkı sosyal medya ve internet kullanımında olduğu gibi Türkiye’nin dijital ekonomiye olan inancı da tam. Bu durum kendini dijital para birimleri konusunda da göstermiş.

ING Bank’ın Avrupa çapında yaptığı bir araştırma, Türkiye ve İtalya’nın Avrupa’da dijital para birimlerinin gelecekte harcamaların temelini oluşturacağına en çok inanan ülkeler olduğunu gösteriyor. Listede %36 ile Türkiye birinci sırada yer alırken İtalya %35 ile ikinci sırada. Türkiye’de Bitcoin gibi dijital para birimlerine inananların oranı %36 iken görüşü olmayanların oranı %38, aksi fikirde olanların oranı ise %27.

Almanya, İngiltere gibi Avrupa’nın önde gelen ekonomileri alt sıralarda yer alırken Hollanda, Belçika gibi modern, açık fikirli ülkeler ise son sıralarda. Hatta ING Bank’ın evi Hollanda %8 ile en az orana sahip.

Aslında Bitcoin’in Türkiye’de pek anlaşılamadığı düşünülebilir. Zira ABD’de olduğu gibi sürekli yeni sistemler, yeni Bitcoin çiftlikleri haberleri duymuyoruz. Ancak Türkiye’deki genç nüfus yeniliklere çok açık ve bu da bizi Avrupa’daki en heyecanlı, en çabuk uyum sağlayan ülkelerden biri haline getiriyor. Hiç kullanmadığımız bir paraya bile şimdiden hazırız.

The post Türkiye Avrupa’da Bitcoin’in geleceğine en çok güvenen ülke appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder