14 Ağustos 2014 Perşembe

Amazon Mobil Ödeme Pazarına Giriyor

 

Amazon, Square ve PayPal’ın da yer aldığı mobil kredi kartı okuyucu pazarına giriyor.

Square’in yıllar önce başlattığı mobil kredi kartı okuyucu sistemi herkesin bildiği fakat kullanıcı kitlesi dar olan bir üründü. Bir süre önce PayPal da bu alana giriş yaptı ve PayPal Here ürününü duyurdu. Şimdi ise bu şirkete korku salacak bir rakip geliyor. Amazon, Local Register isimli ürünüyle bu pazara giriş yapıyor.

Elbette Amazon’un girişi Square ve PayPal için olumlu bir gelişme de olabilir. Zira Amazon’un kullanıcı kitlesi bu ürüne olumlu bir tepki verirse pazar toptan büyümüş olacak. Bu alanda rekabetçi olan şirket de büyümeden payına düşeni alacaktır. Fakat Amazon, pazarı büyütürken payını da agresif şekilde artırmayı planlıyor.

Amazon Local Register, iOS ve Android’li cihazlardaki uygulamayla uyumlu çalışabiliyor ve 10 dolarlık kredi kartı okuyucu sayesinde ödeme alabilmeyi mümkün kılıyor. Amazon ayrıca 380 dolara içerisinde Kindle Fire HDX’in de bulunduğu bir mobil ödeme kiti oluşturmuş.

Amazon’un rakiplerine asıl darbeyi indirdiği alan ise komisyon oranı oluyor. Amazon, 2016 yılına kadar komisyon oranının %1.75 olacağını açıkladı. 2016′dan itibaren ise komisyon %2.5 olacak. Square %2.75, PayPal ise %2.7 komisyon ile çalışıyor.

Amazon şimdilik sadece Amerika için bu servisi duyurmuş. Faaliyet gösterdiği diğer ülkelere yayılıp yayılmayacağı belirsiz.

http://localregister.amazon.com/?ld=van_localregister

The post Amazon Mobil Ödeme Pazarına Giriyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder