12 Ağustos 2014 Salı

BuzzFeed 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Viral medya sitesi BuzzFeed, 50 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Böylece şirketin değeri 850 milyon dolar oldu.

İnternet haberciliği konusunda son yıllarda gelişen ”viral medya” yaklaşımını kullanan BuzzFeed, kendi alanında önde gelen uygulamalardan biri. Fakat bu alanda birçok farklı web sitesi ve uygulama mevcut. Dolayısıyla ilgi çekmesi ve büyümesi zor bir alanda faaliyet gösteriyorlar. Yeni gelen 50 milyon dolarlık yatırım, BuzzFeed’in kozasından çıkmaya başladığını gösteriyor olabilir.

BuzzFeed’e Andreessen Horowitz şirketinden 50 milyon dolarlık bir yatırım yapılmış. Böylece BuzzFeed, ilk büyük yatırımını almış oluyor. Bundan sonra şirketin daha büyük hedeflere doğru yürümesi şart. Gelen yatırımın yeni kategorilerin açılması, şirket içi bir teknoloji geliştirme ekibinin kurulması ve satın almalar için kullanılacağı açıklandı. BuzzFeed’in yapısı özellikle geniş editör ve muhabir ekiplerine ihtiyaç duyuyor. Her bir kategori yeni editörler, muhabirler, grafiklerler demek.

Andreessen Horowitz’in danışmanlarından biri olan Chris Dixon, BuzzFeed’i şöyle yorumlamış: ”BuzzFeed komik resimler, meme’ler, listeler ile yola çıktı. Ancak zamanla daha üst seviyede bir içeriğe ulaştılar. BuzzFeed’in medya alanında yaptığını Tesla’nın otomobil pazarında, Uber’in taşımacılık alanında, NetFlix’in streaming alanında yaptığına benzetebiliriz”

Bu yatırımın ardından BuzzFeed’in tahmini değeri 850 milyon dolar oldu. Birkaç ay önce Disney, BuzzFeed ile ilgilenmiş fakat iddialara göre 1 milyar dolarlık fiyat etiketini fazla bulmuştu.

BuzzFeed, yıl sonuna kadar Almanya, Japonya, Hindistan ve Meksika’da ofisler açmayı planlıyor.

 

The post BuzzFeed 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder