16 Ağustos 2014 Cumartesi

Dünyanın En Büyük PC Üreticisi Artık PC’den Fazla Akıllı Telefon Satıyor

Dünyanın en büyük PC üreticisi unvanını elinde bulunduran Lenovo, Nisan – Haziran periyodunda PC’den fazla akıllı telefon satmayı başarmış. Peki PC’lerin çağı bitti mi?

IBM’in kişisel bilgisayar birimini satın alarak global anlamda büyük bir atak yapan Lenovo, son yıllarda dünyanın en büyük PC üreticisi olma unvanını elde etti. Elbette Lenovo da mobil trendin yükseldiğinin farkında ve bu sebeple PC’lere ek olarak tablet ve akıllı telefon alanında da hamleler yapıyorlar. Lenovo’nun hamleleri, Çinli kardeşi Huawei gibi yüksek donanıma sahip fakat uygun fiyatlı modeller geliştirmek üzerine. Bu sayede Samsung ve HTC gibi üreticilerden pay çalmaya başladılar.

Bu sayede Lenovo’nun akıllı telefon satışları, PC satışlarını ilk kez geçmiş. Lenovo’nun dünyanın en çok PC satan şirketi olduğunu düşünürsek bu önemli bir gelişme. Nisan – Haziran periyodunda 14.5 milyon PC satılırken 15.8 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleşmiş.

En büyük PC üreticisi bile artık daha fazla akıllı telefon satıyorsa PC’lerin geleceği karanlık mı? Aslında hayır, çünkü Lenovo’nun elde ettiği gelirlere bakarsak bunun sadece %15′i akıllı telefonlardan gelmiş. %78′lik bir kısım ise PC satışlarından geliyor. Yani Lenovo için para halen PC’de. Lenovo’nun akıllı telefon satışları Motorola satın alması sonrası daha karlı hale gelebilir. Motorola markası daha pahalı telefonları satmalarını sağlayabilir.

Önümüzdeki dönemde de PC’nin yaşamaya devam edeceğine hiç şüphe yok. Elbette satışlar düşecek fakat bugün imkanı olan herkes bir laptop, bir tablet ve bir akıllı telefon sahibi olmak istiyor.

The post Dünyanın En Büyük PC Üreticisi Artık PC’den Fazla Akıllı Telefon Satıyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder