30 Ağustos 2014 Cumartesi

Kickstarter’da Pebble’ın Rekorunu Bir Soğutucu Kırdı

Kickstarter’da gelmiş geçmiş en fazla destek toplayan ürün akıllı saat Pebble olmuştu. Şimdi küçük bir soğutucu Pebble’ı geride bıraktı ve 10.3 milyon dolar barajını aştı.

Pebble, akıllı saat pazarında ilk ürünlerden biri olarak tanınmasının yanında önemli bir başarının da meyvesi. Küçük bir şirket olan Pebble, Kickstarter’da elde ettiği 10.2 milyonluk destek ve ön sipariş ile dünya çapında bir şirkete dönüşmeyi başardı. Pebble’dan sonra OUYA ve sinema filmi Veronica Mars gibi kampanyalar da milyonlarca dolar destek elde etti faka Pebble’ı geçemedi. Nihayet bu rekoru kıran ise bir soğutucu…

Coolest isimli ürün elde taşınabilir boyutlarda bir soğutucu. Plaja ya da pikniğe giderken kullandığımız soğutuculara benzeyen Coolest’ı özel kılan bazı özellikleri var. Bunlar arasında teknoloji meraklılarının hoşuna gidebilecek bluetooth hoparlör, dahili batarya üzerinden cihazları şarj edebilen USB çıkışları, iç aydınlatma gibi özellikler var. Piknikçilerin seveceği özellikler arasında ise katlanabilen kesme tahtası, özel tabak bölümü, şişe açacağı ve bir karıştırıcı bulunuyor.

Elbette bunların yanında yiyecek ve içecekleri serin tutmak Coolest’ın asıl görevi.

Coolest, tüm bu özelliklerle birlikte 299 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Fakat Kickstarter destekçileri bu ürüne 185 dolara sahip oluyor. Hem ürünün özellikleri hem de fiyat avantajı kullanıcıları çekmiş ve Coolest’ı kampanya bitmeden 10.2 milyon dolar barajının üzerine taşımış. 6 saat sonra sona erecek kampanya biz bu haberi yazarken 12.7 milyon dolar seviyesindeydi.

Coolest’ın ilk teslimatları Şubat 2015′te yapılacak. Fakat bu, ekibin 50 bin dolar hedefle başlattıkları kampanya için açıkladığı tarihti. Hiç şüphesiz yaklaşık 13 milyon dolar ile işleri biraz daha hızlandırabilirler.

Kickstarter

The post Kickstarter’da Pebble’ın Rekorunu Bir Soğutucu Kırdı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder