1 Ağustos 2014 Cuma

Instagram da Snapchat’e Rakip Oluyor

Facebook’un ardından bir Facebook şirketi olan Instagram da farklı bir uygulamayla Snapchat, Taptalk gibi uygulamalara rakip oluyor.

Facebook, Snapchat’e milyarlar teklif edip reddedildikten sonra 19 milyar dolara WhatsApp’i satın aldığında bu alandaki hedefine ulaştığını sanmıştık. Fakat aslında Facebook’un, Snapchat benzeri deneyim sunan bir uygulaması bulunmuyordu. Bunun için geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunulan Slingshot geliştirildi.

Slingshot, kullanıcılar arasında anlık mesajlaşma ve içerik paylaşımı sağlarken bunu cevap vermeden içeriği görememe, gördükten sonra mesajların silinmesi gibi özelliklerle donatmıştı. Tüm bunlar Snapchat ve Taptalk gibi uygulamaların popüler ettiği özelliklerdi.

Şimdi ise bir Facebook şirketi olan Instagram, aynı rakipleri hedef alıyor. Birkaç gün önce görselleri sızan Bolt isimli uygulama, bugün resmi olarak duyuruldu. Şimdilik sadece Yeni Zelanda, Güney Afrika gibi ülkelerde yayınlanan uygulama yakında tüm dünyaya yayılacak. Instagram ekibi, öncelikle tepkileri görmek için sınırlı bir lansman yapmış.

Hem iOS hem de Android versiyonları bulunan Bolt, TapTalk uygulamasının adeta bir kopyası. Yani Snapchat’ten çok TapTalk’a benziyor. Fakat ilginç olan TapTalk’un pek popüler bir uygulama olmaması. TapTalk, hiçbir zaman en çok indirilenler listelerinde üst sıralarda olamadı. Instagram ekibinin bu konudaki düşüncesi şöyle: ”Biz ilk filtre uygulaması da değildik ama en başarılısı olduk. Bir alana yoğunlaşıp en kolay, en keyifli deneyimi yaratmak bizim geleneğimizdir”

Bolt, geniş kitlelere ulaştığı zaman ne kadar başarılı olacağını göreceğiz. Fakat şimdiden Bolt’tan pek memnun olmayanlar var. Bolt’un hem ismi hem de logosuyla ilgili benzerlik şikayetleri var. Aynı durum daha önce Facebook Paper için de gündeme gelmişti fakat Facebook, Paper’ın ismini değiştirmedi.

Instagram, hala Facebook’tan ayrı çalışan bir ekip olduklarını ve bu sebeple kullanıcılara farklı deneyimler sunabileceğini söylüyor. Ayrıca bunun bir yan uygulama olmadığını, bu alana yoğunlaşacaklarını da belirtiyor. Resmin büyüğüne bakarsak Facebook, elindeki tüm imkanlarla Snapchat’in alanından pay çalmaya çalışıyor diyebiliriz.

The post Instagram da Snapchat’e Rakip Oluyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder