30 Temmuz 2014 Çarşamba

Facebook Kullanıcılarının %30′u Sadece Mobili Tercih Ediyor

Facebook, yayınladığı son rakamlarda kullanıcılarının %30′unun siteyi sadece mobil cihazlardan ziyaret ettiğini gösterdi. Yaklaşık 400 milyon kullanıcı Facebook’a sadece mobilden giriyor.

Facebook, bir dönem mobile girmekte gecikmekle suçlanmıştı. Fakat çabuk hareket eden, başarılı uygulamalar yayınlayan Facebook, böylece bir mobil şirket haline dönüştü. Facebook’u hem mobil hem de masaüstü cihazlardan kullanan kullanıcıların sayısı 1 milyarın üzerinde. Facebook’a sadece mobil cihazlardan girmeyi tercih eden kullanıcıların sayısı ise 400 milyona ulaşmış.

Bu rakamlara bağlı olarak Facebook’un gelirleri de çoğunlukla mobilden geliyor. Facebook, reklam gelirlerinin %62′sini artık mobil cihazlarda yayınlanan reklamlardan elde ediyor. Şirketin ikinci çeyrekteki 2,91 milyar dolarlık gelir ve iki katından fazla artan kar rakamlarında mobilin etkisi büyük. Yıllık bazda kullanıcı sayısı %14 artarken mobil kullanıcıların oranı %31 artmış. CEO Mark Zuckerberg, Amerikalıların her gün ortalama 40 dakika Facebook’ta kaldığını söyledi.

Uzmanlar, Facebook’un mobil uygulamayı bir reklam mecrası haline dönüştürmek konusunda çok başarılı işler yaptığını, fakat bundan sonra şirketlere daha fazla seçenek sunmak zorunda olduğunu belirtiyor. Video reklamlar bu konuda öne çıkan öneri. Bakalım Facebook bu konuda neler yapacak.

Facebook ayrıca mobil haricinde diğer alanlara da yatırım yapıyor. WhatsApp’a harcanan 19 milyar dolar çok dikkat çekse de Oculus satın alması da çok önemliydi. Bu konuda yapılan yorumlar da Facebook’un mobilden sonraki trendi yakalama çabasında olduğu yönünde. Yani Facebook, artırılmış gerçekliğin mobilden sonraki büyük trend olacağını söylüyor.

Facebook’un Oculus satın alması hakkında Peter Rojas’ın blog yazısı güzel yorumlar içeriyor. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

 

The post Facebook Kullanıcılarının %30′u Sadece Mobili Tercih Ediyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder