19 Temmuz 2014 Cumartesi

Android Wear Üçüncü Parti Arayüzleri Destekleyecek

Google’ın giyilebilir ürünler, özellikle de akıllı saatler için geliştirdiği Android Wear platrformu henüz çok taze. Şimdiye kadar sadece LG ve Samsung’un ürünlerinde bu platform kullanıldı ve iki cihazın deneyimleri birbirine oldukça benzer. Elbette ürünlerde farklılık yaratabilmek için donanım haricinde arayüz deneyimini de farklılaştırmak gerekiyor. Google, bu konuda geliştiricilerin içini rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Elbette Android’in başarısında 3. Parti arayüzlere ve kişiselleştirme seçeneklerine tanınan serbestlik önemli bir yere sahip. Android Wear’ın da bu yaklaşıma ters kurallar sunmasını beklemiyorduk. Ancak bu konuda ilk kez resmi bir açıklama geldi.

Google’ın resmi blogundan yapılan açıklamada Android Wear’ın farklı arayüzlere destek sunması için bir API üzerinde çalışıldığı belirtildi. Bu API sayesinde geliştiriciler “custom” arayüzler geliştirip cihazlarında sunabilecek. Elbette kurallar tümüyle serbest değil. Kart görünümlü temel tasarıma sadık kalınması gerekecek.

Google, API’ın mümkün oldukça kolay olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirtiyor. Dolayısıyla API üzerindeki çalışmalar devam ettiği için yıl sonundan önce geliştiricilere sunulamayacak.

The post Android Wear Üçüncü Parti Arayüzleri Destekleyecek appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder