28 Temmuz 2014 Pazartesi

Nvidia Konsoldan Vazgeçti, Tablete Döndü

Nvidia, Shield ürünüyle mobil dünyaya dikkat çekici bir adım atmıştı. Fakat bu ürün çok dikkat çekmesine rağmen satış anlamında ilgi görmedi. Şimdi Nvidia, mobil ürün deneyimi sadece mobil konsol olarak tasarlanmış bir üründen bir tablete taşıyor.

Nvidia Shield tablet, ilk Shield’in yerini alıyor. Tegra K1 işlemciyle güçlendirilen 8 inçlik bir tablet olan Shield tablet, 1920 x 1200 piksellik ekranıyla dikkat çekiyor. Yani bu cihazda sürekli Full HD oyun deneyimi yaşamak mümkün. Ayrıca bir mini-HDMI kablosuyla görüntüleri HD TV’ye de aktarmanız mümkün.

Elbette piyasadaki diğer üreticiler de Tegra K1 işlemci, Android işletim sistemi ve 8 inçlik bir ekrana sahip tabletler üretebilir. Nvidia farkını ortaya koyabilmek adına özel bir kumanda geliştirmiş. Kablosuz bağlantı ile tablete bağlanabilen kumanda sayesinde konsol deneyimine yakın bir deneyim elde edilebiliyor. Ancak Samsung gibi firmalar da bu tarz aksesuarlara sahip. Nvidia’nın farkını ortaya koyma konusundaki son çabası ise streamig. Nvidia Shield, evinizdeki Nvidia ekran kartına sahip PC’deki oyunları kablosuz olarak kendi ekranı üzerinden oynatabiliyor. Bunun yanında Twitch üzerinden direkt canlı yayın imkanı da sunuyor.

İlk Nvidia Shield, sadece oyun odaklı bir donanımdı. Nvidia, yeni tabletiyle birlikte oyun deneyimini ”çok amaçlı” cihazlara taşımış oluyor. Sonuçta ilk Shield’da olan her şeye ve hatta daha fazlasına sahipsiniz. Üstüne bir de 8 inçlik tabletiniz oluyor. Bakalım kullanıcıların bu ürüne tepksi nasıl olacak. Sonuçta mobil cihazlar oyun açısından gelişiyor ancak şimdiye kadar hep kendi hikayelerini yazdılar. Yani mobil dünyada konsol ve PC dünyasından gelen oyuncular çok başarılı olamadı. İnsanlar mobilde, Angry Birds gibi mobil oyunları sevdi.

Nvidia Shield Tablet, 299 dolarlık fiyat etiketine sahip. Kablosuz oyun kumandası ise 59 dolara satılıyor. mini-HDMI kablo için de ayrıca bir 39 dolar ödemek gerekiyor. Cihaz için optimize edilen 12 oyunun olacağı açıklandı. Portal ve Half Life 2 ise sadece bu cihaza özel oyunlar olacak.

The post Nvidia Konsoldan Vazgeçti, Tablete Döndü appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder