24 Temmuz 2014 Perşembe

Motorola Dijital Dövme’yi Kullanıcılara Sunuyor

Yakın zamanda Google tarafından Lenovo’ya satılan Motorola, farklı projelere vakit ayırmayı seven bir şirket. Geçtiğimiz yıl tuş kilidini açmak için bir klips üretip satışa sunan Motorola, plastik ve metalden sonra bambudan telefon kapağı üreterek farkını ortaya koymuştu.

Şimdi ise giyilebilir teknolojide farklı bir adım atıyorlar. Motorola ve VivaLnk işbirliğiyle hazırlanan dijital dövme projesi, kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Üzerinde bir NFC devresi barındıran dövme (ya da başka bir deyişle çıkartma. Çünkü tam olarak deri altına işlenmiyor) telefonunuz tarafından algılanıyor ve böylece tuş kilidini açıyor. NFC, özel bir kod barındırdığından telefonunuz sadece sizin dövmeniz ile açılıyor. Dolayısıyla şifre ya da çizim gibi önlemlerle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Dövme – çıkartma 5 gün boyunca deri üzerinde çalışır durumda kalabiliyor. Yani bu 5 gün boyunca duş bile alsanız bozulmuyor. 5 günün sonunda yeni bir çıkartma yapıştırıp kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Şuan 10 çıkartma için 10 dolar ücret talep ediliyor. Dolayısıyla 80 dolara tüm yıl yetecek kadar çıkartma satın almak mümkün.

Bu özellik şuan sadece Moto X modeliyle birlikte kullanılabiliyor. Fakat gelecekte diğer modellerde, başka özelliklerle de bu tarz tasarımları görebiliriz. Motorola, bu şekilde vücut üzerine yapıştırılan bir mikrofon için daha önce patent başvurusu yapmıştı.

The post Motorola Dijital Dövme’yi Kullanıcılara Sunuyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder