18 Temmuz 2014 Cuma

Uber 200 Milyar Dolarlık Bir Şirket Olabilir

Bu sözler bize ait değil. Google Ventures’un Genel Müdürü Bill Maris öyle düşünüyor.

Uber, taşımacılık alanında devrimsel değişimler yaratmayı amaçlayan bir şirket olarak beklenenden çabuk kabul gördü. Henüz ülkemizde çok yeni olsa da dünyanın 140 ülkesinde faaliyet göstermeye başladılar ve şimdiden taksicileri çok kızdırdılar. Bu sayede Uber’in değeri 17 milyar dolara ulaşmış durumda. Bundan sadece 1 yıl önce Uber’in değeri 3.5 milyar dolar olarak kabul görüyordu.

Bu hızlı yükseliş Bill Maris’i de umutlandırmış. Uber’e yatırım yapmış Google Ventrures’un başında olduğu için Uber ekibiyle sıcak bir iletişime sahip olan Maris, birkaç yıl içerisinde şirketin daha da büyüyeceğini düşüyor. Uber CEO’su Travis Kalanick’e de güvenini belirten Maris ”Travis’in vizyonu çok büyük ve bir şirketi iyi yönetebildiğini kanıtladı. Şirket çok yaratıcı ve büyüme hızı iyi bir yol yakaladıklarını gösteriyor” diyor.

Ancak Maris’in manşet yorumu ise Uber’in geleceğiyle ilgili. Maris, Uber’in bir ulaşım ve lojistik şirketi olarak 200 milyar dolarlık bir değere ulaşabileceğini söylüyor. Bu da dünyanın en çok kar elde eden otomobil markası Toyota’dan bugünkü değerinden daha fazla demek.

Elbette söz konusu yeni bir girişim olduğunda birkaç yıl içerisinde şirketlerin sıfıra düştüğünü de görebiliyoruz. Yani motivasyonu, inovasyonu, heyecanı korumaları şart. Ama 1.5 milyar dolarlık bir yatırım portföyünü yöneten Bill Maris’in de söylediğinde bir keramet olsa gerek.

Kaynak

The post Uber 200 Milyar Dolarlık Bir Şirket Olabilir appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder