23 Temmuz 2014 Çarşamba

Dota 2 Turnuvasında 5 Milyon Dolarlık Ödülü Çin Takımı Kazandı

Oyun oynamak genelde ailelerin çocuklarına pek fazla tavsiye ettiği bir şey değildir. Elbette her çocuğun oyun oynamasına müsade edilir fakat aileler bunu mümkün olduğunca az kılmaya çalışır.

Fakat günümüzde oyunlar hiç olmadığı kadar değerli. Oyun endüstrisi, oyun geliştiricilere çok büyük gelirler kazandırırken tıpkı futbolda olduğu gibi oyunu oynayan kullanıcılar da değerlenmeye başladı. Öyle ki bilgisayar başında oyun oynayan bazı kişiler milli sporcu kabul ediliyor ve ülkelere sporcu vizesiyle giriş yapıyor.

Sadece bununla da kalmıyor. Popüler bir oyunda başarılı olmak artık para da kazandırıyor. Örneğin Çinli bir grup gençten oluşan Newbee takımı. Onlar geçtiğimiz hafta Valve’ın düzenlediği Uluslararası Dota 2 turvunasında 5 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi oldular. Bu büyük ödül, yaşları 23-24 civarında olan Çinli takım üyeleri ve menajerleri arasında bölüşülecek.

Turnuvada dağıtılan toplam ödül ise 10 milyon dolar civarındaydı. İkinci takım da 1,5 milyon dolar gibi azımsanmayacak bir ödül kazandı.

Nasıl ki geleceğin savaşları dijital ortamda da yapılacak diyorsak, geleceğin sporcuları, yıldızları da oyun dünyasından çıkabilir.

The post Dota 2 Turnuvasında 5 Milyon Dolarlık Ödülü Çin Takımı Kazandı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder