6 Ağustos 2014 Çarşamba

İnternette Rakiplerinizi İzleyebileceğiniz Ücretsiz 10 Araç

“Arkadaşlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın” sözünü duymuşsunuzdur. Hangi alanda çalışıyor olursanız olun, ilk hareketiniz rakiplerinizin davranışlarını, inovatif hareketlerini, piyasada daha görünür olmak için kullandıkları araçları yakından takip etmek olacaktır. Şirketler bu konuda binlerce yıllık savaş sanatından çok şey öğrenebilirler. Ordular karşı tarafın stratejisini, donanımını, moral durumunu öğrenmek için ajan gönderirler. Benzer şekilde internet çağında rakiplerinizi izlemeniz için pek çok araç geliştirilmiştir. Aşağıdaki listeye göz atıp daha etkili bir şekilde rakiplerinizi takip etmenizi sağlayacak faydalı araçları öğrenebilirsiniz:

1. Moat

Moat rakiplerinizin yayınladığı reklamları ve bu reklamların yerlerini gösteren ücretsiz bir arama motorudur.

2. Google Alerts

Google’ın kullanması kolay aracı, rakipleriniz hakkında çıkan haberleri, blog yazılarını periyodik olarak e-postanıza raporlar. Aynı zamanda Google Alerts ile seçtiğiniz anahtar kelimelerle ilgili periyodik raporlar alabilirsiniz.

3. Open Site Explorer

Open Site Explorer bağlantıları, geri bağlantıları, rakiplerinizle ilgili ifadeleri ve daha birçok bilgiyi size dönen bir arama motorudur. Bu araç ile rakiplerinizin bağlantı stratejisini, nerelere link verdiğini ve popülerliğini nasıl arttırdığını takip edebilirsiniz.

4. Alexa Traffic Rank

Alexa ile hem kendi web sitenizin hem de rakiplerinizin ziyaretçi trafiği derecesini görmeniz mümkündür. Bilginin güç anlamına geldiği bu dünyada Alexa Traffic Rank şirketiniz için vazgeçilmez araçlardan biri haline gelecektir.

5. Social Searcher

Bu platform size rakiplerinizin Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarındaki son aksiyonları hakkında bilgi verir. Aynı zamanda bu araç ile rakiplerinizin kullanıcılarıyla olan sosyal etkileşimlerini görebilirsiniz.

6. Social Mention

Social Searcher’a benzer olarak Social Mention ile de rakiplerinizin sosyal medya aktivitelerini izleyebilirsiniz. Bu araç size aynı zamanda rakiplerinizden söz eden bloglar, mikro bloglar hakkında da sonuç dönmektedir.

7. Ahrefs.com

Ahrefs.com gelen trafik hakkında oldukça başarılı bir araçtır. Ahrefs.com güçlü ve kullanışlı grafikleri, tabloları ve sağladığı derin bakış açısı ile rakiplerinizin geri bağlantılarını doğru bir şekilde takip edebilirsiniz.

8. SpyOnWeb.com

Bu araştırma aracı size rakiplerinizin IP adresini ve geliştirilmiş alan bilgisini sunar. Aracın sağladığı en güzel özellik ise aynı kişiye ait tüm kaynakları gösterebilmesidir.

9. Simply Measured

Simply Measured ile rakiplerinizin sosyal medya aktivitelerinin etkinliğini ölçebilirsiniz.

10. Klout Score

Klout Score genellikle birinin internette (genellikle sosyal medyada) nasıl etkili olduğunu anlamak için kullanılmaktadır. Eğer rakipleriniz ve siz farklı sosyal medya platformlarında varlığınızı sürdürüyorsanız, Klout Score sosyal medya bağlılığı konusunda ne kadar iyi bir iş çıkardığınızı görmenizi sağlayabilir.

 

Kaynak:

Freemium Tools To Spy On Your Online Competition

The post İnternette Rakiplerinizi İzleyebileceğiniz Ücretsiz 10 Araç appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder