21 Ağustos 2014 Perşembe

Y Combinator Portföyündeki En Popüler 5 Büyüme Aracı

Y Combinator en iyi teknoloji kuluçka merkezlerinden birisidir. Geçmiş yıllara bakıldığında bu kuluçka merkezinin ne kadar seçici ve etkileyici olduğu görülebilir. Peki YC’ye seçilen şirketlerin böylesine büyük bir büyüme başarısını yakalamasının sırrı nedir? Bu şirketler web sitelerinde hangi araçları kullanmaktadırlar? Bu yazıda YC’ye seçilen şirketlerin büyümek için kullandıkları araçlar ele alınacaktır.

Hangi web teknolojileri şirketlerin sürekli büyümelerini desteklemektedir?

1. Cloudfront

Cloudfront, Amazon Web Service’in (AWS) içerik gönderim ağıdır. İçerik gönderim ağı (CDN), eğer bir web sitende çok sayıda video ve resim bulunuyorsa bu web sitesinin daha hızlı yüklenmesini sağlar. Cloudfront ayrıca diğer AWS araçları ile senkronize olarak bu platformdaki varlıklarınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanıza olanak sunar.

2. Optimizely

Eğer söz konusu A/B testleri ise Optimizely ilk 5 arasında yer almaktadır. Bir programcı olmasanız bile Optimizely aracılığı ile web siteniz üzerinden çeşitli testleri kolayca gerçekleştirmeniz mümkündür.

3. AWS S3

Amazon’un Simple Storage Service adı verilen aracı içerik yönetimi, içerik dağıtımı, yedekleme ve statik web sayfasının barındırılması gibi gereksinimlerle kullanılmaktadır. AWS S3’ün çük yönlülüğü hemen her girişim için oldukça güzel bir seçenek sunmaktadır.

4. Cloudflare

Cloudfront gibi bir içerik dağıtım ağı olan Cloudflare de Y Combinator girişimleri tarafından en çok kullanılan 5 araçtan birisidir. Cloudflare aynı zamanda güvenlik ve analitik konusunda güçlü bir araç olarak bilinmektedir.

5. New Relic

Bu araç girişimlerin geliştirme ekiplerine geliştirdikleri yazılımla ilgili problemleri tanımlamalarında yardımcı olmaktadır. Programlama yaparken ekstra bir bakışa sahip olmak oldukça kıymetlidir.

Y Combinator girişimleri içeriklerini iyileştirme konusuna oldukça fazla odaklanmaktadır. Bu girişimler, web sitesi ziyaretçilerinin bağlılığını arttırabilmek için A/B testleri yapmakta ve içerik dağıtım ağlarından birini kullanmaktadırlar. Aynı zamanda web sitelerini ya da yazılımlarını yönetirken geliştirme ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için ek araçlar kullanmaktadırlar.

 

Kaynak:

5 Most Popular Growth Tools in the YC Portfolio

The post Y Combinator Portföyündeki En Popüler 5 Büyüme Aracı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder