5 Ağustos 2014 Salı

Square, Yemek Dağıtım Şirketi Satın Aldı… Ama Neden?

Mobil ödeme sistemleri geliştiricisi Square, Caviar şirketini satın aldığını duyurdu.

Twitter’ın da kurucularından olan Jack Dorsey’in şirketi Square, birkaç yıldır mobil ödeme alanında donanım ve yazılım anlamında adımlar atıyor. Square’in henüz istenen seviyeye gelmediği bir gerçek fakat günün birinde çok hızlı bir yükselişe geçebilir.

Square’den son zamanlarda duyduğumuz yenilikler hep donanım üzerineydi. Şirket, mobil cihazlara bağlanan kredi karti sliplerini sürekli geliştirmeye devam ediyor. Bu ürünün odaklandığı alan ise restoran sektörü.

Fakat Square bugün farklı bir duyuru yaptı. Şirket, normalde evlere servis hizmeti sunmayan restoranlardan servis yapan Caviar şirketini satın aldığını duyurdu. Satın almanın resmi rakamları bilinmiyor fakat 90 milyon dolar rakamı konuşuluyor.

Elbette mobil ödeme alanına yoğunlaşan Square’in bir yemek dağıtım şirketi satın alması biraz garip. Fakat Jack Dorsey, bu satın almanın Square’in hedefleri açısından önemli olduğunu söylüyor. Dorsey; ”Caviar tam da restoranlara ve müşterilere sunmak istediğimiz türden bir dağıtım deneyimi sunuyor. Yemekleri hızlı ve kolay bir şekilde dağıtarak restoranlara asıl işlerine odaklanma imkanını sağlıyor” şeklinde konuşuyor.

Caviar, en azından bir süreliğine daha Square bünyesinde kendi ismiyle faaliyet göstermeye devam edecek.

 

The post Square, Yemek Dağıtım Şirketi Satın Aldı… Ama Neden? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder