18 Kasım 2014 Salı

Celal Karadoğan artık bir sosyal girişimci

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü kurucusu Celal Karadoğan, geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler’in 1000 Yıl Kalkınma Hedefleri kapsamında belirlenen ‘Dünyaya ilham veren 10 gönüllü’ arasında yer aldı.

Uzun yıllar profesyonel tekerlekli sandalye basketbolu oynayan Celal Karadoğan, Türkiye’de engellilere bakış açısının acıma kültürü altında olmasının engelli bireyleri daha pasif hale getirdiğini düşünerek bu soruna bir çözüm aramak üzere yola çıkıyor. Bu anlayışı değiştirmeye yönelik sistematik çözümler getirmek amacıyla da 2005 yılında Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nü kuruyor.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Celal Bey’in gençlere olan inancıyla hızla gelişiyor ve bünyesinde birçok başarılı sporcuyu barındırır hale geliyor. Kulübün engelli ve engelsiz sporcuları atletizm, masa tenisi ve yüzme branşlarında Atletizm Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası gibi önemli şampiyonalarda madalya ve derecelere sahip. Kulüp şimdi de 2016’da Brezilya’da yapılacak Paralimpik Oyunlar’a değişik branşlarda en az 10 sporcu göndermeyi hedefliyor.

1000 çocuk ve genç proje geliştirme fırsatı yakaladı

Engelli ve engelsiz gençlerin el ele vererek engellerin üzerinden geldiğini belirten Celal Karadoğan, ‘Burada birlikte çalışan engelli ve engelsiz gençler farklılıklarına rağmen eşit olduklarını anlıyor. Kulüpte gerçekleştirilen spor, sanat, eğitim desteği gibi faaliyetlerde engelli bireylerin eğitmen, antrenör olarak yer alması önyargıları yıkıyor. Ayrıca gençleri birer elçi olarak gündelik hayatlarında engelli haklarını savunmaya teşvik ediyor. Bugüne kadar 1000’den fazla çocuk ve genç, birlikte proje geliştirme fırsatını yakaladı. Bu fırsatları artırmak için deneyimlerimizi diğer gençlik ve engellilik örgütleriyle paylaşıyor ve ülke düzeyinde politikaları etkilemeyi amaçlıyoruz’ dedi.

Daha Fazla Sağlık için sosyal girişimcilere tam destek

Boehringer Ingelheim ve uluslararası sosyal girişimcilik ağı Ashoka’nın birlikte dört yıldır devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi Daha Fazla Sağlık kapsamında, Celal Bey’e maddi destekten halkla ilişkiler ve stratejik danışmanlığa, kurumsal gelişimden etkinlik organizasyonuna kadar birçok alanda profesyonel destek verilecek.

Basın Bülteni

The post Celal Karadoğan artık bir sosyal girişimci appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder