5 Kasım 2014 Çarşamba

PhotoMath akıllı telefon kamerasıyla matematik problemlerini çözüyor

PhotoMath isimli uygulama, kamera üzerinden algıladığı matematik problemlerini çok hızlı bir şekilde çözebiliyor.

Uygulama, akıllı telefonların kamerasını kullanıyor. Kamera üzerinde algılanacak nokta bir çerçeve üzerinde gösteriliyor ve bu çerçeve içerisine giren problemler çözülebiliyor. Çerçeveyi el ile ayarlamak ve genişletmek de mümkün. Problem algılandığında neredeyse 1 saniye sürede sonuç ekrana yansıyor. PhotoMath nispeten karmaşık problemleri de çözebiliyor. Yani birden fazla işlem içeren problemler ve karekök işlemlerinin üstesinden gelebiliyor. Ekip, daha karmaşık problemlerin de uygulama tarafından çözülebilmesi için çalışmalarına devam ediyormuş.

PhotoMath’in en dikkat çekici özelliklerinden biri de ‘Steps’ özelliği. Bu özellik, sonuç hesaplandığında ekranın alt kısmında beliriyor ve size sonuca ulaşırken izlenen adımları gösteriyor.

PhotoMath rakamlarla içli dışlı olan kişiler için faydalı bir uygulama olabilir. Şuan için iOS ve Windows Phone versiyonları ücretsiz olarak yayınlanmış durumda. Android versiyonu ise 2015′in başlarında yayınlanacakmış.

Uygulamayla ilgili tek eleştiri ise öğrenmeyi körelteceği yönünde. Tembelliğe alıştıracağı kesin. Ayrıca adımları da gösteriyor olması, sınavlarda kopya çekmek için kullanılabileceği anlamına geliyor.

The post PhotoMath akıllı telefon kamerasıyla matematik problemlerini çözüyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder