20 Kasım 2014 Perşembe

Röportaj: PakWheels CEO Muhammad Raza Saeed

Pakistan tarihindeki en büyük girişimlerden biri olan PakWheels’in arkasındaki şirket, Muhammad Raza Saeed’in kurucu ortağı olduğu PakVentures. Saeed, Etohum websitelerinden biri olan Startupist.com için Pakistan’ın internet ve girişimcilik ekosistemini anlattı.

Pakistan, adı girişimcilik ve inovasyon ile anılan bir ülke olmasa da aslında gelecek yıllar için büyük bir potansiyele sahip. 25 ila 30 milyon internet kullanıcısının bulunduğu Pakistan, dünyanın en kalabalık 6. ülkesi. Önümüzdeki yıllarda internet kullanıcılarının sayısının hızla artması bekleniyor. 2019 yılına kadar ülkede 100 milyon internet kullanıcısı olacağı öngörülüyor.

PakWheels, Pakistan’ın en büyük otomobil ilan sitesi. Aylık 18 milyon ziyaretçisi bulunan sitede aylık 30 milyon ilan listeleniyor. Tüm bu potasiyeliyle birlikte 3.5 milyon dolar yatırım alan PakWheels, Pakistan tarihinde en büyük yatırımı alan girişim olma unvanına sahip.

Genç bir girişimci olan Muhammad Raza Saeed, PakWheels’in ardındaki PakVentures şirketinin kurucularından. Kendisiyle hem PakWheels hem de Pakistan’ın girişimcilik ekosistemi üzerine gerçekleştirdiğimiz röportajın kısa halini aşağıda bulabilirsiniz. Uzun versiyon için buraya tıklayın.

The post Röportaj: PakWheels CEO Muhammad Raza Saeed appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder