21 Nisan 2014 Pazartesi

Facebook, Beğen Diyeni Cezalandıracak

Facebook, Haber Kaynağı paylaşımlarına yeni kurallar getiriyor. Buna göre beğeni ya da paylaşım isteyen hesaplar cezalandırılacak. Amaç, spam içerikleri azaltmak.

Facebook’ta kullanıcı sayısı ve geçirilen zaman arttıkça spam içerikleri paylaşmanın da birçok farklı yolu keşfediliyor. Bundan deneyimi olumsuz etkileyen şeyler olduğundan Facebook, yeni kurallar uygulamaya karar vermiş.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre bu 3 içerik türünü uygulayan sayfa ve kişiler bundan böyle cezalandırılacak;

- Beğeni isteyen sayfalar

“Peygamberimizi seviyorsan beğen”, “Atatürk’ü seviyorsan paylaş” şeklinde sömürü gibi yollarla beğeni ve paylaşım isteyen gönderiler bundan böyle takip edilecek. Bu tarz içerikleri paylaşan kişiler ve sayfalar tespit edilecek ve gönderileri engellenmeye başlanacak. Facebook, hem metin bölümünde hem de görsel üzerindeki yazılarla beğeni ve paylaşım istenmesini takip edebiliyor.

- Birden fazla kez yapılan gönderiler

Facebook, popüler içeriklerin sıkça yeniden paylaşılmasını da istemiyor. Çok beğeni ya da paylaşım alan görsellerin tekrar tekrar yeniden Facebook’a yüklenmesine sınır getiriliyor. Facebook bu özelliği yayına almadan önce test etmeye başlamış ve spam içeriklerde %10 azalma olduğunu tespit etmiş.

- Yanlış link yönlendirmeleri

Gönderilerde paylaşılan linklere de kontrol geliyor. Bir gönderide “Fotoğraf galerime tıklayın” şeklinde paylaşım yapıp altına bambaşka bir sitenin linkini koymak da yasaklanıyor. Facebook’un bu kontrolü nasıl yapacağını bilemiyoruz. Ayrıca birçok kişi hesabına bulaşan virüsler sebebiyle bu tarz paylaşımları kendi hesabı üzerinden yapmış gibi görünüyor. Burada cezayı paylaşım kişi adına paylaşım yapan grup ya da sayfanın çekmesi gerekli.

Facebook, spam içeriklerin büyük bir çoğunluğunun sayfalardan geldiğini bu sebeple yeni değişikliklerin kişileri pek fazla etkilemeyeceğini dile getiriyor.

The post Facebook, Beğen Diyeni Cezalandıracak appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder