28 Nisan 2014 Pazartesi

“Girişimci bir olimpiyat sporcusudur”

Girişim Fabrikası Direktörüİhsan Elgin

Girişimcinin iş kurmadaki temel motivasyonu, şirketini hızlıca satarak zengin olmak veya birilerini yönetmek için kral olmak değildir. Esas hedef, insanların ihtiyacına çözüm geliştirmek ve hayata anlam katmak olmalıdır.

Zaman, emek ve finansal açılardan zorlayıcı olan bu yolculuk, tek kişilik gösteri ile değil ortak bir hayale ve birbirlerine inanan A kalite takım ile başarılabilir. Bu A takımını kurabilmek için ise şirketimizi paylaşmayı göze almalıyız. Diğer önemli nokta büyük bir pazarı hedeflemediğimiz sürece aradığımız ekonomik etkiyi yakalamamız mümkün değildir. Büyüklüğü doğru ölçümleyebilmek için “Kaç kişinin bu problemi var? Bunlardan kaç adedi bu problemi çözmeye istekli? Kaç adedi satın alabilecek ekonomik güce ve kullanabilecek yeteneğe sahip?” sorularını cevaplamalı ve hedef kitlemizin kim olduğundan emin olmalıyız.

Kritik nokta; sorularımızı cevaplamak için gereken görüşmeleri tanıdıklarımız ile değil, tanımadığımız gerçek müşteri adayları ile yapmalıyız. Hayvanat bahçesine değil ormana gitmeliyiz!

Unutmamamız gereken, iş fikrimizin tahminlerden oluşan bir hipotez olduğudur. İşimizi kurmadan önce tahminlerimizi doğruladığımız takdirde girişimimiz bir kumar oyununa dönmeyecektir.

Son olarak tecrübeli kişilerden oluşan bir danışma kurulu kurmak zaman, para kaybetmemizi engelleyecek ve girişimimizin daha hızlı başarılı olmasını sağlayacaktır.

Girişimci, durumunu objektif olarak devamlı kontrol eden, kendi ve ekibi için gerekli motivasyonu yaratabilen bir olimpiyat sporcusudur.

Bu maratona katılmanız dileği ile…

The post “Girişimci bir olimpiyat sporcusudur” appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder