8 Nisan 2014 Salı

Size Para Ödeyecek İlk 100 Müşteriyi Nasıl Kazanabilirsiniz? – 1/3

Gleam 2013 yılında Melbourne’de kurulmuş, şirketlerin kullanıcılarına ve eylemlerine odaklanmasına yardımcı olan bir girişimdir. Geçtiğimiz ay Gleam büyüme hedeflerinde önemli bir kilometre taşına ulaşmıştır: 5 aylık bir sürede ürün için ödeme yapan 100 müşteriye ulaşmak. İlk bakışta bu hedef çok büyük görünmeyebilir fakat Gleam için insanların kullanmayı sevdiği bir şeyi üretip üretmediklerini görmek için önemliydi.

Gleam bu hedefe pazarlama bütçesine tek kuruş harcamadan, aylarca ekip olarak çok çalışarak, bu büyümeyi sağlayacak farklı taktikler geliştirerek ulaşmıştır. Gleam’ın ilk 100 müşteriyi kazanmak için geçirdiği sürecin detayları her girişimci için faydalı olabilir.

Bu başarı sıkı çalışma gerektirmektedir

Müşteri tabanınızı sıfırdan alıp büyütmek zor bir iştir. Zordur çünkü işinizi bir anda büyütecek sihirli bir değnek bulunmamaktadır. Zamanınızı uzun vadeli hedeflerinizden şaşmadan kısa vadeli kazançlara odaklanmaya harcamalısınız. Deneyeceğiniz her yeni faaliyet daha fazla müşteri kazanma yeteneğinizi etkileyecektir. Bu etki pozitif, negatif, büyük ya da küçük olabilir. Ne kadar çok denerseniz bir etki yaratma şansınız o kadar artar.

Ürün açısından bakıldığında süreç neden zahmetlidir?

Düzenli olarak reddedilmeye hazır olacaksınızHer zaman doğru kararları veremeyeceksinizHerkesi %100 mutlu edemezsiniz ama bunu denemelisinizMüşteriler eski zamanlara göre çok daha fazla seçeneğe sahipSüreç her zaman tahmin edildiğinden çok daha uzundurYapılacak yüzlerce şey varken neyi önceliklendireceğinizi gerektiğini bilmeniz gerekecekFinans, vergiler, yatırım, para akışı, harcamalar gibi ürün dışında düşünmeniz gereken işler olacak

 Kişisel açıdan bakıldığında süreç neden zahmetlidir?

Yatırım alamayabilirsinizBir yandan işinizi büyütmeye çalışırken bir yandan başka bir yerde çalışıyor olabilirsinizAile yaşamınızla iş yaşamınızı dengelemek için daha az uyumanız gerekebilirMüşterileriniz ve müşteri adaylarınız tamamen farklı zaman diliminde yaşıyor olabilir

 Soru sorun

Gleam ekibi ürün üzerine çalışmaya başlamadan önce 30’un üzerinde şirkete onların problemlerini ve şikâyetlerini anlamak için aşağıdaki soruları içeren e-postalar göndermiş.

Şu an kullandıkları platformu hangi sebepten dolayı tercih ettiler?Mevcut ürünleri ile ilgili problemleri ya da kısıtlamaları nedir? Hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapılabilir?

 Müşterilerden topladıkları bilgilerle ürünün ilk özelliklerini belirlemişler:

Güzel tasarlanmış eklentilerTek tık ile çözülecek aksiyonlarOtomatik doğrulamaFacebook, Twitter, Instagram & SoundCloud

 Daha iyi bir ürün geliştirmek önemlidir

Ürünü geliştirmeye başladığınızda satılmaya değer bir şey ortaya koymak için dünyadaki bütün özellikleri ürününüze eklemeniz gerektiği fikrine kapılmanız oldukça kolaydır. Gerçek durum ise bunun tam tersidir. Tüm özellikleri eklemek yerine bir özelliği fevkalade iyi geliştirmek daha önemlidir. Yapmanız gereken en önemli şey, ortaya harika bir ürün çıkarmaktır. Bunun için rakiplerinizin kritik akışlarına bakıp daha iyisini geliştirebilir ya da insanların daha iyi bir çözüm beklediği tek bir probleme odaklanabilirsiniz.

Gleam’ın hedefi daha esnek, daha entegre ve çalışan bir ürün ortaya koymaktı. Bir şirketin kampanyasında kolayca kullanabileceği bir özellik, müşterilerin de aynı kolaylıkta bu özelliği benimseyebileceğini gösterir. Her zaman müşterilerinizi mutlu etmek için geliştirin.

Ürün her şeyden önce gelir. Eğer insanlar ürününüzü severse en küçük bir duyuru bile ilgi çeker. Eğer sevilen bir ürün geliştiremezseniz pazarlama bütçenizin büyüklüğü sonucu etkilemeyecektir.

 

The post Size Para Ödeyecek İlk 100 Müşteriyi Nasıl Kazanabilirsiniz? – 1/3 appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder