10 Nisan 2014 Perşembe

Girişime Engel 5 Bahane

Zihin neye inanıyorsa onunla ilgili fikirler geliştirir. Bir işi yapabileceğinize inanıyorsanız, zihin onu nasıl yapabileceğiniz konusunda çözüm aramaya başlar, eğer inanmıyorsanız da önünüzdeki engelleri tek tek listeler, bahaneler üretir.

Ne yazık ki bir çok fikir bu bahanelere takılıp hayata geçmez. En sık duyabileceğiniz 5 bahaneyi listeledik. Bakalım size de tanıdık gelenler olacak mı?

“Bu konu ile ilgili bir tecrübem yok”

Gerçek şu ki bir işin üstesinden gelmek için düşündüğünüzden çok daha az bir tecrübeye ihtiyacınız var. Kimi zaman daha az tecrübenin yararını bile görebilirsiniz. Berrak zihniniz algılarınızın daha açık olmasını sağlar.

“Bu iş için zamanım yok”

Bir şirket kurmak adanmışlık gerektirir. Bu doğru. Ancak her fikrin hayata geçmesi için buna gerek yok. Çalıştığınız işten çıkmak ya da okulunuzu aksatmak zorunda değilsiniz. Diğerlerinden daha fazla çalışmak zorunda olduğunuz doğru ancak bir şeyleri başarmak için de bu kadar fedakarlık olmalı. Fikrinizin lisansını alıp onu pazarlamaya çalışmak size zamandan oldukça tasarruf sağlayacaktır. Öğlen yemeklerinden ve akşamlarınızdan arttırdığınız zamanlar bunun için yeterli olacaktır.

“Yeterince param yok”

Bir iş kurmak için tek bir yol yoktur. Eğer akıllıca çalışılırsa çok daha az maliyet ile yüksek verimlilik elde edilebilir. Projenizin hayata geçmesi için işgücü gerekiyorsa üniversitelere gidin. İlk projelerini ortaya koymak için can atan binlerce öğrenci var. İşine ve kendine güvenen bir girişimciyi fonlayacak bir çok yatırımcı da bulmak mümkün.

“Fikrimi korumak pahalı”

Evet ne yazık ki ülkemizde patent ve hakların korunması için yapılan çalışmalar pahalı. Ancak insanların fikrinizi çalmak için sürekli pusuda beklediğini de bir o kadar yanlış. Siz kaç tane güzel fikir duyup kaçını hayata geçirdiniz? Fikir korumak için ucuz yollar da var. Noter onayı ile bir başlangıç yapabilirsiniz. Bu sizi bir süre için idare edebilir, sonra belki patenti sizin için alacak bir yatırımcı bulursunuz.

“Prototip üretmek pahalı ve zor”

Aklınızda bir ürün fikri var ve prototip üretmek zorunda olduğunuzu düşünüyosunuz. Bunun pahalı ve zahmetli olabildiği aşikar. Ancak bununla işe başlamak zorunda değilsiniz. Detaylar ve çizimler ortaya konmuş bir proje dosyası da sizi dilediğiniz yatırıma götürebilir. Kağıt üzerinde ispatlı sistemler patent bile alabiliyor bunu unutmayın.Bir girişimcinin işe başlamaması için hiç bir engel yoktur. Engelleri zihin yaratır. Projeye gerçekten inanıyorsanız zihniniz çözümleri çoktan üretmeye başlamıştır.

The post Girişime Engel 5 Bahane appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder