10 Mart 2014 Pazartesi

Bilimkurgu FPS Oyunu: Dark Raid (Made in Turkey)

Türkiye oyun sektöründen heyecan verici haberler gelmeye devam ediyor. Son dönemlerdeki trendin aksine, Dark Raid ‘hardcore’ oyuncuları hedef alan bir bilimkurgu FPS oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyundan bahsetmeden önce oldukça dikkat çekici bir ayrıntıyı vurgulamak gerek. Oyunun geliştirilmesine 2012 yılının Ekim ayında başlayan Ankara merkezli oyun geliştirme stüdyosu Vector Games, küçük bir ekipten oluşmasına rağmen, böyle bir oyunun standartlarına göre çok kısa bir süre olan 1 sene gibi bir süre dahilinde oyunu bitirmiş. PC için tasarlanan oyunda Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dil seçeneği mevcut.

Diğer örneklerinin aksine Dark Raid eski klasik FPS oyun tarzları ile yeni jenerasyon grafikleri ve yeni tarz oynanışı birleştiren bir konsepte sahip. Oyunun hikayesi ise başlı başına dikkat çekici: Oyununda, oyuncular yüksek teknolojiye sahip araştırma ve savunma gemisi olan S.W.A.N. isimli bir uzay gemisinde görevli olarak çalışan Muddy isimli bir tamir robotunu kontrol edeceklerdir. S.W.A.N. gemisi görevi sırasında derin uzayın sessizliğinde bilinmeyen bir kaynaktan bir mesaj alır ve bu mesaj sonrasında gemideki herşey çılgına döner. Herşeyin kaosa döndüğü ve bilinmezliğin içine düşüldüğü noktada oyuncular Muddy’nin kontrolünü ellerine alırlar ve kendilerini etkileyici bir maceranın içinde bulurlar. Oyuncular oyun boyunca hem dünyayı ve insanlığı tehdit eden düşmanlarla savaşacak hem de Muddy nin bile kendisi hakkında bilmediği şaşırtıcı gerçeği keşfedeceklerdir.

Vector Games ekibi, 2012 yılının ikinci yarısında aldıkları KOSGEB desteği ile bu proje üzerine çalışmaya başlamışlar. 2013 yılının sonuna gelindiğinde ise proje tamamlanmış durumda olmasına rağmen, yayınlama ile ilgili birçok gecikme ile karşılaşmış. Şu anda Steam Greenlight da oylamaya katılmış olan ekip, oylamayı geçip Steam’e kabul edilirse en kısa süre içerisinde oyuncuların ilgisine sunulacak.

Oyunun Steam oylamasına destek olmak ve video görüntülerini izlemek için adresi ziyaret edebilirsiniz.

The post Bilimkurgu FPS Oyunu: Dark Raid (Made in Turkey) appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder