18 Mart 2014 Salı

Risk Sermayesi Kuruluşları Daha Rekabetçi Bir Pazarla Karşı Karşıya

Ernst&Young şirketine göre dünya çapındaki risk sermayesi yatırımları 2013 yılında bir önceki yıla göre %2’lik bir artış göstermiştir. Bu rakam, birçok coğrafi bölgede artan likit seviyesi ile ekonomik koşulların geliştiğini ve yatırımcıların güvenini arttırdığını göstermektedir.

Birçok yatırımcı özellikle Amerika dışındaki potansiyeli yüksek girişimlere ve girişimcilere yatırım yapmak için birbiriyle yarışmaktadır. 2013 yılının en popüler girişimleri geçtiğimiz yıllardan çok daha geniş bir sermayeye erişim olanağına sahip oldu. Bu sermaye yalnızca Sand Hill Road gibi prestijli risk sermayesi şirketlerinden değil, melek yatırımcı kuruluşlarından, crowdfunding hareketinden ve inovasyon trendine katılan kurumsal yöneticilerden gelmiştir. Bu değişim, risk sermayesi şirketlerini tek oyuncu olmaktan çıkarmış ve bu şirketlerin çıtayı yükseltmesine neden olmuştur.

Global risk sermayesi araştırmacısı Bryan Pearce’ye göre ne zaman, nerede ve nasıl yatırım yapılacağı artık daha global, daha inovatif ve daha sofistike hale gelmiştir. Pearce’ye göre yakın dönemde daha fazla risk sermayesi kuruluşunu Rusya ve Meksika gibi hızlı büyüyen pazarlara ofis açarken göreceğiz.

Geçtiğimiz yıl Amerika risk sermayesi kuruluşları için en aktif pazar olma durumunu sürdürdü.  Bir önceki yıla göre halka arza giden şirketlerin sayısı %50 oranında arttı. 2013 yılında Amerika pazarında Foundation Medicine, FireEye ve Twitter da dahil olmak üzere 74 şirket halka arza gitti.

Dow Jones VentureSource’a göre risk sermayesi kuruluşları için öncelikli bölgeler:

AmerikaAvrupaKanadaÇinHindistanİsrail

Melek yatırımcılar ve kümeleme merkezleri için öncelikli bölgeler:

AmerikaAvrupaÇinKanadaİsrailHindistan

 

 

Kaynak:

Venture capitalists face a more competitive, global market

 

The post Risk Sermayesi Kuruluşları Daha Rekabetçi Bir Pazarla Karşı Karşıya appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder