11 Mart 2014 Salı

Silikon Vadisinin En Aktif 10 Melek Yatırımcısı

Dave McClure, 500 Startups

Girişim şirketlerine tohum yatırımı yapan ve mentörlük eden bir kuluçka programı olan 500 Startups’ın kurucu ortağıdır. PayPal, Mint.com, Founders Fund, Facebook, Linkedin, SladeShare, Simply Hired, Intel ve Microsoft gibi firmalarla çalışmış olan McClure, 20 yıldır Silikon Vadisinde teknolojiye kafa yormaktadır.

Portföyünde yer alan bazı şirketler: Twilio, SendGrid, Wildfire, TaskRabbit ve MakerBot

McClure yılda ortalama 125 yatırım yapmaktadır. Girişim şirketi başına yaptığı yatırım 25.000$ ile 250.000$ arasında değişmektedir.

Twitter hesabı : @davemcclure

Joe Lonsdale, Formation8

Silikon Vadisinin en iyi girişimcilerine yatırım yapan ve onları inovasyonlarına global bir etki yaratmak için Asya’daki büyük şirketlerle iletişime geçiren Formation 8’in ortağıdır.  Lonsdale, Formation 8 öncesinde milyar dolarlar değerindeki bir yazılım firması olan Palantir Technologies’i kurmuştur.

Portföyünde yer alan bazı şirketler: Adility, Badgeville

Lonsdale yılda ortalama 12 yatırım yapmakta olup yaptığı yatırımların değeri 25.000$ ile 750.000$ arasında değişmektedir.

Twitter hesabı: @JTLonsdale

Jeff Bezos

Jeff Bezos, Amazon.com’un kurucusu, başkanı, CEO’su ve yönetim kurulu başkanıdır. 2011 Yılında The Economist Bezos ve Gregg Zehr’e Amazon Kindle için inovasyon ödülü vermiştir. 2012 yılında Fortune dergisi tarafından yılın en iyi iş adamı seçilmiştir. 2010 yılında Businessweek Bezos’u teknoloji alanında en iyi 7. melek yatırımcı olarak göstermiştir. Aynı zamanda Harvard Business Review Bezos’u Steve Jobs’tan sonra dünyanın en iyi 2. CEO’su olarak seçmiştir.1994’te Amazon’u kurmadan önce Jeff Bezos, D.E. Shaw&Co ‘da finans analisti olarak çalışmaktaydı.

Jeff Bezos değeri 1,5 milyon dolardan başlayan 11 yatırım yapmıştır. Son yatırımları Domo, Everfi ve The Washington Post’tur.

Paul Buchheit, Y Combinator

Silikon Vadisinde 30 farklı pazarda 550’den fazla girişime tohum yatırımı yapan Y Combinator’ün ortağıdır. Bu girişimlerin arasında Reddit, Dropbox ve Airbnb de yer almaktadır.

Buchheit, Google’ın 23. çalışanıydı. Buchheit Google kariyerinde Gmail’i yaratmış olup Google Adsense’nin de orijinal prototipini geliştirmiştir. 2012 yılında Businessinsider.com’un en iyi 50 erken dönem yatırımcıları listesinde yer almıştır.

Bugüne kadar 61 yatırım yapmış olan Buchheit’in son yatırım yaptığı girişimler Lob ve URX’tir.

Twitter hesabı: @paultoo

Reid Hoffman, Greylock

Profesyoneller için geliştirilmiş bir ağ olan ve halka arzından sonra 9.31 milyar dolar olarak değerlenen Linkedin’in kurucusudur. Aynı zamanda Silikon Vadisinde bir risk sermayesi grubu olan GreyLock’un ortağıdır.

Portföyünde yer alan bazı şirketler: AirBnb, Zynga, PayPal, Flickr ve Facebook

Hoffman yılda ortalama 20 yatırım yapmakta olup, yatırımlarının değeri 250.000$’dan başlamaktadır.

Twitter hesabı: @reidhoffman

Mark Pincus

Online sosyal oyun şirketi olan ve Facebook’ta geliştirdiği FarmVille ve Zynga Poker ile popüler olan Zynga’nın kurucusu ve CEO’sudur. Zynga’dan önce 2003 yılında ilk sosyal ağlardan biri olan Tribe.net’i kurmuştur. Tribe.net’ten önce de SupportSoft ve Freeloader’i kurmuştur.

Portföyünde yer alan bazı şirketler: Buddy Media, Path, Facebook

Twitter hesabı: @markpinc

Jeff Clavier, SoftTech VC

Silikon Vadisinde bir risk sermayesi şirketi olan ve 2004’te kurulduğundan bu yana 150’den fazla girişime yatırım yapan SoftTech VC’nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. SoftTech’in yatırım yaptığı başarılı girişimler arasında Mint, Kongregate, Milo, Wildfire ve Class Dojo gösterilebilir.

Clavier 2008 yılında Time Magazine tarafından web dünyasının en etkili 25 ismi arasında gösterilmiştir.  Clavier bireysel olarak 17 girişime 50.000$ ve 6 milyon dolar arasında yatırım yapmıştır. Clavier aynı zamanda SoftTech VC’nin yönetici ortağı olarak 145 girişime 200.000$ ve 40 milyon dolarlar arasında yatırım yapmıştır.

Clavier’in son yatırım yaptığı şirketler Ustream ve Seesmic’tir.

Twitter hesabı: @jeff

Paul Graham, Y Combinator

Y Combinator’ün ortaklarındandır. Graham ve Robert Morris 1995 yılında ilk ASP uygulaması olan ve 1998’de Yahoo olan Viaweb’i yaratmışlardır. Graham aynı zamanda 2002 yılında günümüz filtrelerinin bir jenerasyonu olan spam filtresi algoritmasını geliştirmiştir.

Graham bireysel olarak değeri 100.000$ ile 1,6 milyon dolar arasında değişen 8 yatırım yapmıştır. Y Combinator’ün ortağı olarak yaptığı yatırımların sayısı ise 450’den fazladır. Bireysel olarak yatırım yaptığı son şirketler Watsi ve ClassDojo’dur.

Twitter hesabı: @paulg

Kevin Hartz

Online bilet satış platformu olan Eventbrite’nin kurucusu ve CEO’sudur. Öncesinde de uluslararası para transfer servisi olan Xoom Corporation’u kurmuştur.

Hartz; PayPal, Pinterest, Geni, Friendster, Yammer, Trulia, Lookout gibi birçok girişimin erken dönem yatırımcısı ve mentörüdür. Hartz bireysel yatırımlarının yanı sıra YouTube kurucularından Jawed Karim’in kurduğu bir yatırım şirketi olan Youniversity Ventures’in de ortağıdır.

Twitter hesabı: @kevinhartz

Mike Maples, Floodgate

Bir melek yatırım firması olan Floodgate’in yatırım ortağıdır. Tam zamanlı bir yatırımcı olmadan önce Maples, hızlı büyüme gösteren şirketlerde kıdemli yönetim rollerinde çalışmış olup aynı zamanda bir girişimciydi. Maples, 1997’de kurulan ve dünyanın lider geniş bant yazılım şirketi olan Motive Inc.’in kurucusudur.

Portföyünde yer alan bazı şirketler: Twitter, Weebly, ModCloth

Maples yılda ortalama 10 şirkete yatırım yapmakta olup, yatırımların değeri 500.000$ ile 1 milyon dolar arasında değişmektedir.

Twitter hesabı: @m2jr

 

 

Kaynaklar:

Dave McClure

Joe Lonsdale

The 50 Early Stage Investors In Silicon Valley You Need To Know

20 Most Active Angel Investors

Marc Pincus

Kevin Hartz 

The post Silikon Vadisinin En Aktif 10 Melek Yatırımcısı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder