15 Mart 2014 Cumartesi

Mükemmel İş Ortaklığının 5 Püf Noktası

İş ortaklığı romantik ilişkilere benzer, aldatıcı olabilir ve istatistiksel olarak başarısızlığa uğrama ihtimali daha yüksektir. Sağlıklı ve fonksiyonel bir iş ortaklığı yürütebilmek hem daha büyük bir başarıya ulaşmanızı sağlar hem de kendi başınıza yapabileceğinizden çok daha hızlı sonuç alırsınız. Peki, Titatic gibi hızla batmak yerine şirketinizi bir sonraki seviyeye ulaştırmanızı sağlayacak ortağınızı nasıl seçebilirsiniz?

Benzer iş alışkanlıkları

Ortaklıkta eşitlik önemlidir, özellikle de konu çalışma alışkanlıklarına geldiğinde… Eğer siz sabah 6’dan akşam 9’a kadar çalışıyor ve ortağınız öğlen işe gelip saat 5’te çıkıyorsa gelecekte sizi bazı problemler bekliyor demektir. Çalışma saatlerini, beklentileri ve sorumlulukları yolun başında belirlemek ortaklardan birinin bir gün aniden patlama olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Finansal ve duygusal istikrar

Önemsiz gibi görünebilir fakat birlikte iş yapacağınız kişinin finansal durumunu kesinlikle bilmeniz gerekmektedir. Karşınızdakinin işe başlar başlamaz paraya ihtiyacı olup olmayacağını ya da ne kadar süre finansal problem yaşamadan işe devam edebileceğini öğrenin. Düzenli bir finansal durum, hızlı kazançlardan ziyade uzun vadeli başarılar için fedakârlık yapılabilmesine olanak sağlar.

Ortağınızın aynı zamanda duygusal olarak stabil olması önemlidir. Bu kişiyle çok fazla vakit geçireceksiniz ve bu durumu tolere edebiliyor olmalısınız. Bu kişi şirketinizin yönetiminde olacak ve şirketinizi temsil edecek bu yüzden baskı karşısında ayakta durma yeteneğinin olduğundan emin olmalısınız.

Tamamlayıcı yetenekler

Asla tıpatıp size benzeyen bir ortak seçmeyin. İş ortağınızın yetenekleri sizi tamamlayıcı olmalıdır, sizin yeteneklerinizi ikiye katlayıcı değil. Büyük hedef, takım olarak yapabileceklerinizi genişletebilen yetenekte ve deneyimde olan birini bulabilmek olmalıdır.

Benzer vizyon

İşin başlangıcında uzun vadeli hedeflerinizin neler olacağı ile ilgili aynı fikirde olmak kolay olabilir fakat şirketiniz için gelecekte çizdiğiniz vizyon ile partnerinizin ideallerinin aynı olduğundan emin olmalısınız.

Güven

Her iyi ilişki temel olarak güvene dayalıdır fakat işin içine cüzdanlarınız girdiğinde bu durum biraz daha komplike ve aldatıcı olabilir. Eğer ortağınıza kimlik numaranızı söylerken ya da evinizin anahtarını verirken güvenemeyecekseniz yolları şimdiden ayırmanızda fayda var.

 

Kaynak:

5 Tips for Picking the Perfect Partner

The post Mükemmel İş Ortaklığının 5 Püf Noktası appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder