21 Mart 2014 Cuma

Endeavor Ekosistemin Haritasını Çıkarmaya Çağırıyor

Bilgi olmadan fikir üretmek hem zor hem de anlamsız. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin nereye evrildiğini anlamak adına fikir üretebilmek için de diğer her konuda olduğu gibi bilgi sahibi olmak gerekiyor. Ancak bu ekosistemin içinde yer alan veya onu takip edenlerin muhtemelen onaylayacağı gibi, bu konuda önümüzü apaydınlık yapacak, ufkumuzu netleştirecek bir veri arşivine sahip değiliz. Kısa vadede de böyle bir bilgi akışının nitelik ve nicelik bakımından belirli bir düzeye gelmesi beklenmiyor.

Bu durum sektöre veri kazandırmaya çalışan yerel ve uluslararası şirketler tarafından biraz olsun telafi edilmeye çalışılıyor. Endeavor da bu yöndeki çalışmalarını hızla sürdürmekte. 2012′de Türkiye’nin de içinde olduğu bazı Endeavor ülke ofisleri teknoloji odaklı girişimcilik ekosisteminin haritasını çıkarmak ve çarpan etkisini ölçeklendirebilmek için kapsamlı bir araştırma yaptı. Endeavor, Dünya Ekonomik Forumu Girişimcilik Raporunun da temelini oluşturan ve iş dünyası ve basın tarafından oldukça ilgi gören bu raporu yenilemeye karar verdi.

Bu amaçla ekosistemi takip eden/içinde olan sizlerden rapor için hazırlanan anketi doldurmanız çağrısında bulunuyor. Ekosistem için nitelikli verilerin çıkacağını düşündüğümüz rapor için hazırlanan ankete buradan ulaşabilirsiniz.

The post Endeavor Ekosistemin Haritasını Çıkarmaya Çağırıyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder