12 Mart 2014 Çarşamba

Her Girişimcinin Takip Etmesi Gereken 10 Blog Sayfası

TechCrunch

TechCrunch, teknoloji ve iş dünyasındaki son haberleri, internet ürünlerini, yeni teknolojileri ve girişim haberlerini her gün güncel olarak okurları ile paylaşmaktadır. TechCrunch’ın özellikle gadget/mobile/internet başlıkları girişimciler için çok değerli bilgiler içermektedir. Ayrıca yılın önemli etkinliklerini de bu siteden takip edebilirsiniz.

Twitter hesabı: @techcrunch

Chris Dixon

Andreessen Horowitz’in ortağı ve bir TechCrunch yazarı olan Chris Dixon konuları makro bakış açısıyla değerlendirmektedir. Yazılarının çoğu sektör çapındaki trendlerin değerlendirilmesi ve bu trendlerin girişimciler tarafından nasıl uygulandığı ile ilgilidir. Skype, TrialPay, Behance, DocVerse gibi şirketlerin de erken dönem yatırımcılarından olan Dixon’un görüşleri birçok girişimci için yol gösterici niteliğindedir.

Twitter hesabı: @cdixon

Mashable

Gündem haberleri, yönlendirici fikirleri ve püf noktaları ile Mashable her online girişimcinin uğraması gereken adreslerden biridir. Mashable’ın 34 milyon aylık tekil ziyaretçisi ve sosyal medyada 14 milyondan fazla takipçisi bulunmaktadır. Mashable’ı ziyaret ederek dijital dünyadaki son gelişmelerden haberdar olmanız mümkündür.

Twitter hesabı:@mashable

Guy Kawasaki, How to Change the World

İletişim uzmanları ve pazarlamacılar yukarıdan aşağıya doğru düşünmeye eğilimlidir. Ürününüzü tanıtacak harika bir analist ya da gazeteci bulursunuz ve dünyanın geri kalanı bunu satın alır. Guy Kawasaki girişimcilerin neden aşağıdan yukarıya bakması gerektiğini okurları ile paylaşmaktadır. Kawasaki’ye göre ürününüzü seven, annesiyle yaşayan ve yalnızca 15 takipçisi olan kişiyi bulmalısınız. Kawasaki’ye göre New York Times’taki iyi bir gazeteciyi bulmak kolaydır fakat LonelyBoy15’i bulmak zor ama gereklidir.

Twitter hesabı: @GuyKawasaki

VentureBeat

VentureBeat teknoloji alanındaki dikkat çekici haberleri ve deneyimli yazarları ile teknoloji alanındaki vazgeçilmez kaynaklardan birisidir. VentureBeat özellikle sektördeki son gelişmelerle ilgili sağladığı bakış açısı ile girişimcilerin yaşamını ve işlerini etkilemektedir.

Twitter hesabı:@VentureBeat

Fred Wilson, AVC

The Union Square Ventures’in ortağı olan Fred Wilson 2003’ten bu zamana kadar her gün bloguna yazmaktadır. Gerek kişisel gerekse iş hayatıyla ilgili hemen her konuda yazan Wilson’un her yazısı 100’ün üzerinde yorum almaktadır. Risk sermayesi kariyeri 1987’de başlayan Wilson’un özellikle risk sermayesi ve teknoloji başlığı altındaki yazıları girişimciler için faydalı olacaktır.

Twitter hesabı: @fredwilson

Mark Suster, Both Sides of the Table

Bir girişimci ve melek yatırımcı olan Mark Suster, girişim ve risk sermayesi arenasında oldukça popüler yazarlardan biridir. Kurduğu iki girişim şirketinden birisi SalesForce.com tarafından satın alınan Suster, risk sermayesi ve girişimcilikle ilgili pek çok konuda yazı yazmaktadır. Eğer bir risk sermayesi grubundan yatırım almayı planlıyorsanız Suster’in blogu mutlaka takip edilecekler listenizde yer almalıdır.

Twitter hesabı: @msuster

Seth Godin

Eğer pazarlama hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız Seth Godin bu alandaki en güvenilir uzmanlardan birisidir. Seth Godin’in blogu pazarlama ile ilgili herşeyi ve bir fikrin nasıl yaygınlaştırılacağına dair pratik bilgileri edinmek için iyi bir kaynaktır. Godin’in, blogunun yanı sıra  “All Marketers Are Liars”, “Purple Cow” gibi 13 tane en çok satanlar listesinde olan kitabı bulunmaktadır. Blogunda yer alan her yazı, Godin’in ilginç pazarlama fikirleri ve çoğu zaman kendi gerçek-dünya deneyimlerine dayanmaktadır.

Twitter hesabı: @ThisIsSethsBlog

Steve Blank

Steve Blank, The Startup Owner’s Manual kitabının yazarı ve Silikon Vadisinin en etkili isimlerinden biridir. Blank, Lean Startup hareketinde oldukça yüksek kredi ile söz edilen Müşteri Geliştirme Metodolojisini geliştirmiştir. Blank’e göre daha iyi araçlarla, daha fazla parayla ve daha iyi bir eğitimle yatırımcılarınızın ve girişimci çalışanlarınızın sayısını arttırmak mümkündür fakat gerçek anlamda yaratıcılığı öğretebileceklerinizin sayısı limitlidir.

Twitter hesabı: @sgblank

Paul Graham, Essays

Y Combinator’ün ortağı olan Paul Graham, tohum aşamasındaki şirketlerin mizacı, kültürel trendler ve kişisel alışkanlıklar konusunda mantığa aykırı argümanları tartışmakta ve fikirleri Silikon Vadisinde bilgelik olarak kabul görmektedir.

Twitter Hesabı: @paulg

The post Her Girişimcinin Takip Etmesi Gereken 10 Blog Sayfası appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder