14 Mart 2014 Cuma

San Francisco’daki Erken Aşama Risk Sermayesi Şirketleri

Trinity Ventures

1986 yılında kurulmuş olan Trinity Ventures; sosyal ticaret ve eğlence, dijital medya, Saas, bulut ve altyapı projelerine erken aşama ve tohum yatırımı yapan bir risk sermayesi şirketidir. Şirketin 2014 yılında yatırım yaptığı şirketler arasında Blend Systems, ServiceMax, Hoopla Software, TeamSnap ve Docker’dır.

Twitter hesabı: @trinityventures

Sequoia Capital

Sequoia Capital, 1972 yılında Don Valentine tarafından kurulan ve Silikon Vadisinin en etkili risk sermayesi şirketlerinden biridir. Şirket tohum aşamasındaki şirketlere 100.000$ ila 1 milyon dolar, erken aşamadaki şirketlere 1 milyon dolar ila 10 milyon dolar, büyüme aşamasındaki şirketlere 10 milyon dolar ila 100 milyon dolar arasında yatırım yapmaktadır. Sequoia Capital’in 2014 yılı içerisinde yatırım yaptığı bazı şirketler vlPtela, Whisper, Kahuna, Mobvoi ve Stripe’tir.

Twitter hesabı: @Sequoia_Capital

Benchmark

Benchmark farklı sektörlerdeki sosyal, mobil, yerel ve bulut projelerine odaklanan erken aşamadaki şirketlere yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir. 1995’te kurulan Benchmark, kurulduğu günden bu yana 250’den fazla erken aşama girişime 100 milyar doların üzerinde yatırım yapmıştır.  Şirketin yatırım yaptığı son şirketler arasında Glassdoor, Highlight, Docker, Minted sıralanabilir.

Voyager Capital

Voyager Capital erken aşama ve büyüme aşamasındaki şirketlere yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir. Voyage Capital özellikle California’da yer alan ve güçlü alan uzmanlığına sahip erken aşama şirketlere yatırım yapmaktadır. Şirketin yatırım yaptığı son girişimler arasında Autogrid, Qazzow, BlueBox Group ve Lytics sıralanabilir.

Twitter hesabı: @voyagercapital

Accelerator Ventures

Accelerator Ventures, gelecek jenerasyon şirketlerini yaratacak yetenekli girişimcilere yatırım yapan bir erken aşama risk sermayesi şirketidir. Şirketin son yatırım yaptığı girişimler arasında Appboy, Sproutling, SocialWire, isocket ve QuickPay sıralanabilir.

Palomar Ventures

Palomar Ventures 1999 yılında kurulmuş, hızlı büyüme ve pazar liderliğini elde etme potansiyeli olan erken aşamadaki şirketlere yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir. Palomar Ventures’in tipik bir yatırımı 2 milyon ila 5 milyon dolar arasında olup şirket, sürecin erken dönemlerinde yönetici ya da ya da yardımcı yönetici yatırımcı rolünde olmayı tercih etmektedir. Şirketin son yatırım yaptığı şirketler Predixion Software, Ace Metrix ve MyBuys’tır.

Sand Hill Angels

Sand Hill Angels, Silikon Vadisi tabanlı bir risk sermayesi grubu olup internet, bilgi teknolojileri ve yaşam bilimleri ile ilgili özellikle erken aşamadaki şirketlere yatırım yapmaktadır. Şirketin yatırım yaptığı son şirketler RenovoRx, Sift Shopping, The Fabric, ByteLight ve Cirriculet olarak sıralanabilir.

Twitter hesabı: @sandhillangels

SV Angel

1998’de Silikon Vadisinde kurulmuş olan SV Angel; internet, e-ticaret ve bilgi teknolojileri şirketlerine erken aşamada yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir. SV Angel’in 2014 yılı içerisinde yatırım yaptığı bazı şirketler ClassDojo, Quarterly, BloomThat, Celery ve Confide olarak sıralanabilir.

Twitter hesabı: @svangel

Signia Venture Partners

Signia Venture Partners girişimcilerin vizyonlarını ve büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için kurulmuş bir erken aşama risk sermayesi grubudur. Şirket özellikle mobil, oyun, video ve eğitim teknolojileri alanındaki projelere yatırım yapmaktadır. Şirketin yatırım yaptığı son şirketler Midverse Studios, MomentFeed ve KurboHealth olarak sıralanabilir.

Twitter hesabı: @SigniaVC

Vodafone Ventures

Vodafone Ventures wireless ve internet alanındaki tohum/girişim, erken aşama ve orta aşamadaki şirketlere yatırım yapan bir risk sermayesi şirketidir. Şirketin bugüne kadar yaptığı yatırımlar 3.6 milyon ila 18 milyon dolar arasındadır. Vodafone Ventures’in son yatırım yaptığı şirketler ise Eventtus, Affirmed Networks ve Jibe Mobile olarak sıralanabilir.

Twitter hesabı: @vodafonexone

 

Kaynak:

http://www.crunchbase.com/

The post San Francisco’daki Erken Aşama Risk Sermayesi Şirketleri appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder