22 Mart 2014 Cumartesi

Şirketinizi Büyütecek Bir Topluluğu Nasıl Oluşturabilirsiniz?

GrabCAD mühendislerin CAD dosyalarını müşterileri ve iş arkadaşları ile paylaşmasına yardımcı olan benzersiz bir web uygulamasıdır. GrabCAD kullanıcılarının kendi toplulukları ile CAD dosyalarına paylaşmasına olanak sağlar. Mühendisler bu platform ile projelerini paylaşabilir ve online profil oluşturabilirler. GrabCAD’in sosyal yönü onun büyümesini sağlamıştır. Uygulamanın kullanıcı veri tabanı geçen yıl 250binden 1 milyon mühendise çıkmıştır.

Sosyal uygulamalar inanılmaz büyüme rakamlarına sahiptir. Peki sosyal olmayan web uygulama geliştiricileri bu uygulamaların büyümesinden bir şeyler öğrenebilir mi?

Web uygulaması geliştiriciler tüm zamanlarını harika ürünler ortaya koymak için harcamaktadır. Fakat burada hedef pazar ve geliştirilen ürünün etrafında bir izleyici kitlesi geliştirmekle ilgili kaçırılan fırsatlar olabilir.

Aşağıdaki web uygulamaları ürününüzü merak eden, paylaşan ve size yardımcı olan bir kullanıcı topluluğu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Tumblr

Tumblr blog yazmayı, paylaşmayı oldukça kolay hale getirmeye odaklanan popüler bir mikroblog platformudur. Platform kullanıcılarının diğer kullanıcılarla blog temaları paylaşmasına ve yine buradan tema satışına izin vermektedir.

Dipnot: Kullanıcılarınız için harika bir görünüme sahip olan bir ürün kullanmak önemli mi? Bu sorunun yanıtına göre uygulamanızı kişiselleştirilebilir yapmaya odaklanabilir, kullanıcılarınızın birbirleriyle paylaşmasına olanak sağlayabilirsiniz?

GrabCAD

GrabCAD 3D model dosyalarının paylaşımını ve uyumlu çalışmasını sağlayan bir araçtır. Mühendisler için ciddi bir sorunu çözmektedir: AutoCAD ve SolidWorks dosyalarını müşterilerle ve iş arkadaşları ile paylaşmak.

Dipnot: Kendi ürününüzü benzersiz kılabilir, insanların bu benzersiz özelliği diğerleriyle paylaşmasını sağlayabilirsiniz.

JotForm

JotForm 1.4 milyon kullanıcıya sahip online form geliştiricisidir. Platform kullanıcılarına 5 milyon online form sunmaktadır. JotForm’un büyümesi tamamen mutlu kullanıcıların diğerleriyle bu platformu paylaşmasıyla gerçekleşmiştir.

Dipnot: İnsanların paylaşmayacağı varsaymayın. Onlara bir şans verin, sizi memnuniyetleriyle şaşırtabilirler.

LayerVault

LayerVault tasarımcılar için bir versiyon kontrol sistemidir. On binlerce tasarımcı tasarımlarının organizasyonunu, versiyonunu, sunumunu ve iş birliğini LayerVault kullanarak gerçekleştirmektedir. LayerVault büyümek için akıllı bir yol izlemiştir: Hedef kullanıcıları olan tasarımcılar için bir haber sitesi oluşturmuştur.

Dipnot: Hedef kullanıcı kitleniz için bir haber sitesi oluşturun. Bu tarz uygulamalar işe yaramaktadır. Bunun için Telescope uygulamasını kullanabilirsiniz.

Hubspot

Hubspot pazarlamacılara kendi web sitelerini daha çok kitle çekebilmeleri ve kullanıcılarını para ödeyen müşterilere dönüştürmek için yardımcı olan bir web uygulamasıdır. Hubspot kurucusu Dharmesh Shah OnStartup adında girişimcilere özel bir kaynak oluşturmuştur. Eski günlerin Hacker News’i gibi OnStartup girişimci haberleri ve tartışmaları etrafına kurulmuş bir topluluk platformudur.

Dipnot: Eğer hedef kitlenizin bulunduğu yere gidemiyorsanız, hedef kitlenizin gelebileceği bir topluluk inşa edin.

Moz

SEOmoz olarak da bilinen Moz, pazarlamacılara SEO yapılandırması ve gelen trafik pazarlaması ile ilgili araçlar sunan bir platformdur. HubSpot ve Moz birlikte Inbound.org’u oluşturmuştur. Inbound.org gelen trafik pazarlaması ile ilgilenen kişiler için bir topluluktur. Sosyal haber sitesi kısa zamanda büyük ilgi çekmiş olup bugün pazarlamacılar için en iyi kaynaklardan biri haline gelmiştir.

Dipnot: Topluluğunuz belirli bir konuda öğrenmek ve büyümekle ilgileniyor mu? Eğer öyleyse onlar için sosyal haber siteleri ve kaynaklar oluşturmalısınız. Siz onlara yardım ederseniz onlar da size yardımcı olacaklardır.

 

Kaynak:

User Communities for Web Apps: 15 Amazing Examples

The post Şirketinizi Büyütecek Bir Topluluğu Nasıl Oluşturabilirsiniz? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder