5 Haziran 2014 Perşembe

Apple’ın Yeni Yazılım Dili Swift İle Uygulama Yazmak Ne Kadar Kolay?

Apple’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yenilikler arasında en dikkat çekici başlıklardan biri de Swift yazılım diliydi. “C’si Objective C” olarak tanımlanan Swift ile uygulama yazmanın daha kısa sürdüğü ve bu uygulamaların daha akıcı bir şekilde çalıştığı belirtilmişti. Bir yazılım geliştirici bu iddiayı test etmek istemiş.

Apple geliştiricilerinden olan Nate Murray, Swift ile bir Flappy Bird klonu yazmaya karar vermiş. Bunu bir gün başarıp uygulamayı GitHub‘a yüklemiş. FlappySwift isimli uygulama, Swift diliyle yazılan ilk uygulamalardan biri olarak ilgi çekiyor. Murray’ın söylemi de Swift ile uygulama yazmanın klasik Obejctive C’ye göre daha pratik olduğu yönüde.

Swift henüz çok yeni olduğundan geliştiriciler arasında genel bir kanı oluşmuş değil. Fakat herkes bu değişime pozitif bakmıyor. Bazıları bu değişimin geçiş süreci boyunca geliştiricileri zorlayacağını düşünüyor. Hem eski hem de yeniye zorunlu olmak geliştiricileri zorlayacak. Ayrıca firmalar da uygulama güncellerken zorlanabilir. Apple bir noktada sadece Swift ile uygulamaları kabul etmeye başlarsa milyonlarca uygulamanın bu değişime nasıl bir tepki vereceğini kestirmek güç.

The post Apple’ın Yeni Yazılım Dili Swift İle Uygulama Yazmak Ne Kadar Kolay? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder