3 Haziran 2014 Salı

WhatsApp CEO’su Apple’a Sataştı

Apple’ın WWDC’de yeni iMessage özelliklerini duyurması WhatsApp CEO’su Jan Koum’un dikkatini çekmiş. Koum, Twitter hesabından Apple’a sataşmış.

Mobil mesajlaşma alanında pazardaki rekabet kızışıyor. WhatsApp’in muazzam kullanıcı kitlesi, Snapchat’in farklı özelliklerle ön plana çıkmasının yanında Facebook Messenger gibi yine oldukça fazla kullanıcıya hitap eden servisler var. Apple şimdiye kadar bu pazardan pek fazla pay alamadı. iPhone kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu iMessage yerine WhatsApp ve Facebook Messenger’ı tercih ediyor. Fakat Apple yeni hamlesiyle iMesaage’ı biraz daha kullanışlı hale getirmeyi amaçlıyor.

Apple’ın iMessage’a anlık ses kaydı, video ve fotoğraf gönderebilme gibi özellikler eklemesi rakiplerinin de dikkatini çekmiş. WhatsApp CEO’su Jan Koum, Twitter’dan Apple’a hızlı bir cevap vermiş. Daha önce başka servislerin benzer özellikleri sunması için de ”bizden ödünç aldılar” diyen Koum, iMessage için de ”Apple’ın iOS 8′de iMessage için bizden bazı özellikler alması bizi çok gururlandırdı” diyerek Apple’a iğneleyici bir mesaj vermiş.

very flattering to see Apple “borrow” numerous WhatsApp features into iMessage in iOS 8 #innovation

— jan koum (@jankoum) 2 Haziran 2014

iMessage hakkında bir yorum da Snapchat’ten gelmiş. Snapchat, Mashable‘a yaptığı açıklamada kendi kendini silen mesaj özelliğinin iMessage’da yer almasının heyecan verici olduğunu dile getirmiş.

Apple, iMessage konusundaki bu hamleleri daha erken yapmış olsaydı kesinlikle pazarda çok daha iddialı konumda olabilirdi. Bu saatten sonra kullanıcıları WhatsApp gibi servislerin geri kazanmak zor olacak.

The post WhatsApp CEO’su Apple’a Sataştı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder