6 Haziran 2014 Cuma

LinkedIn de Facebook’a Benziyor

LinkedIn’in Premium kullanıcılarına sunmaya başladığı tasarım Facebook’un tasarımına benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İnternet dünyasında video ve fotoğrafların yükselişte olduğu bir gerçek. Kısacası sadece bilgiye ulaşmak değil, güzel görünen bilgilere ulaşmayı önemsiyoruz. Bu sebeple Facebook son yıllarda sürekli daha fazla görseli barındıran tasarımlara doğru geçiş yaptı. Twitter ise son değişikliğiyle bu yönde radikal bir adım atmıştı. Mikroblog’un profil tasarımı çok daha görsel ağırlıklı olmakla birlikte Facebook’a benzerliğiyle dikkat çekmişti.

Şimdi ise LinkedIn’den bu yönde bir hamle görüyoruz. Şirketin premium kullanıcıları için yayınlamaya başladığı yeni tasarım, Facebook benzeri görsel ağırlıklı bir profil sayfasıyla birlikte geliyor. Belki çok özgün değil fakat görsel açıdan oldukça olumlu bir adım.

Bu özellik aynı zamanda farklı bir stratejinin de göstergesi. Çünkü LinkedIn, üyelik satan bir platfom olarak yeni tasarımı para ödeyen kullanıcılara daha erken sunuyor. LinkedIn’den ücretsiz faydalanan kullanıcılar bu tasarıma “birkaç ay” içinde sahip olabilecek. Yani LinkedIn, premium üyelikleri daha cazip kılmaya çalışıyor.

Ayrıca LinkedIn, premium kullanıcılara birkaç özellik daha sunuyor. Bunlar arasında aratıldığında çıkmak istediğiniz kelimelerin bulunduğu bir liste de mevcut.

LinkedIn’in daha fazla üyelik satmak adına son hamlesi ise “starter pack” yaklaşımı. Firma, premium paketlerine daha ucuz bir alternatif daha ekledi. Bu versiyonda tam premium’daki bazı özellikler bulunmuyor. Fakat yine de ücretsiz kullanımdan daha fazlasını elde ediyorsunuz.

LinkedIn’in gelir modelinde paralı üyeliklerden elde edilen gelir %20′ler seviyesinde. Dolayısıyla şirket bu oranı büyütüp, gelirlerini artırmak istiyor.

The post LinkedIn de Facebook’a Benziyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder