24 Haziran 2014 Salı

Youtube Videolarınızın Daha Fazla İzlenmesini Nasıl Sağlarsınız?

Alexa’ya göre Youtube dünyanın en popüler 3. web sitesidir ve Google’dan sonra en popüler 2. arama motorudur. Bu yüzden şirketinizin satışlarını arttırmak ve web sitenize daha fazla trafik kazandırmak için Youtube’u kullanabilirsiniz.

Yalnızca birkaç basit uygulama ile bu platformu avantajınıza kullanmanız mümkündür. Örneğin gönderdiğiniz e-postaların içeriklerine gömülü Youtube videosu eklemek müşteri dönüşümünü %51 oranında arttırabilmektedir. Eğer daha fazla müşteri bağlılığı istiyorsanız videolarınızı 4 dakikadan daha kısa tutmalısınız.

Küçük resimle dikkat çeken Youtube videoları kadınların tıklama oranını %154 arttırırken, erkeklerin tıklama oranı %64 artış göstermektedir.E-posta içeriklerinde yer alan gömülü Youtube videoları aksiyon alma oranını %96 arttırmaktadır.E-postalarda yer alan gömülü Youtube videoları kullanıcı aboneliklerini %51 arttırmaktadır.Ünlülerin yer almadığı videoları izleyen kullanıcıların %12si, videoyu izledikten sonra Facebook sayfasını ziyaret etmektedir. Gerçek insanların yer aldığı videolar daha fazla güven vermektedir.Mobil uygulamadan izlenen videolarda bağlı linke tıklama oranı masa üstünde izlenenlere göre %8 daha fazladır.Salı gününden cumartesi gününe Youtube gönderileri, paylaşımları ve linkleri %5 artış göstermektedir.15 saniye ve daha kısa süren videoların tıklanma oranı 31-60 saniyelik videolardan %4 daha fazladır.Eğlenceli bir video izledikten sonra şirketin Facebook sayfasını ziyaret edenler, eğlenceli bir video izlemeyenlere oranla %2 daha fazladır.

 Youtube ile ilgili en iyi uygulamalar

Youtube’a eklediğiniz video ile ilgili iyi bir başlık bulun ve anahtar kelimelerinizi stratejik bir biçimde oluşturun. Videonuz hakkında bilgilendirici bir açıklama ekleyin. Eklediğiniz bu bilgiler videonuzun arama motoru kullanıcıları tarafından daha kolay bulunmasını sağlayacaktır.Videoya içerikle ilgili ilgi çekici resim eklemek kullanıcıların tıklama oranını %154 oranında arttırmaktadır. Güzel, ilgi çekici ya da şaşırtıcı bir resim ekleyerek kullanıcılarınızı tıklamaya ikna edebilirsiniz.“Buraya tıklayın” mesajları gerçekten işe yaramaktadır. Kullanıcılarınızı web sitenizi ziyaret etmeye, kanalınıza üye olmaya ya da uygulamanızı indirmeye davet edecek aksiyon butonları oluşturun.Video uzunlukları, gönderim zamanları ve başlıklarla ilgili tutarlı olun. Belli bir tasarımı benimseyin ve hep onu kullanın.Gönderdiğiniz videoları yayınladığınız haberler ve organizasyonlarla senkronize edin. İftar için bir tarif videosu mu yayınlayacaksınız? Ramazan ayını bekleyin. İzleyenleri akıllarını meşgul eden konulardan yakalayın.Genel olarak kısa videolar bağlılığı arttırmak için daha iyidir fakat konudan konuya uzunluk değişir. Bilgilendirici bir video yayınlıyorsanız 30 saniye yerine 4-5 dakikayı tercih etmelisiniz.Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi Youtube’da da kullanıcılarınızla iletişime geçmelisiniz. Video yorumlarına hızlı ve nazik bir biçimde geri dönüş yapın. Bu tarz ilişkiler geliştirmek videoların daha fazla izlenmesini, paylaşılmasını ve beğenilmesini sağlayacaktır.

 Şirketiniz için Youtube’u bir avantaj olarak kullanmalısınız. Eğer şirketinizin yaratıcı videoları yoksa başkalarınınkini kullanın. Eğer hala bir Youtube kanalı oluşturmadıysanız, bir an önce oluşturup video eklemeye başlayın. Youtube kanalı yalnızca trafiği ve satışları arttırmakla kalmaz aynı zamanda markanızı tanıtır. Ek olarak Google’da bulunmanız kolaylaşır.

Kaynak:

How to Increase Your YouTube Engagement by 374%

 

The post Youtube Videolarınızın Daha Fazla İzlenmesini Nasıl Sağlarsınız? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder