16 Haziran 2014 Pazartesi

iPad’de Çoklu Ekran Özelliği Böyle Görünebilir

iPad, seyahatlerde yanımıza alacağımız öncelikli cihazlardan biri. Çünkü şık, kullanımı kolay ve hafif. Ama piyasaya üretkenlik anlamında iPad’den daha tabletler var. Bunun temel sebebi eskiden iOS’tu. Çünkü iOS sonuçta bir bilgisayar işletim sistemi değildi ve iPad bilgisayarın yerini tutamıyordu. Ancak iPad’in popülaritesi birçok başarılı uygulamanın geliştirilmesini sağladı. Bugün iPad’in bilgisayarın yerini almasını sağlayacak birçok özelliği 3. parti uygulamalar sayesinde kazandığını söyleyebiliriz.

Fakat üretkenlik konusunda aşılması gereken bir konu daha var; Çoklu ekran desteği. Yani aynı ekran üzerinde birden fazla uygulama kullanabilme. Bugün Android’li cihazların çoğunda mevcut olan bu özellik, 3. parti uygulamalarla sunulamıyor. Yani Apple’ın bu özelliği kendisinin sunması şart. Fakat Apple şimdiye kadar hiç bu konuya girmedi.

Son olarak WWDC 14 öncesinde iOS 8′in içerisinde iPad’e özel çoklu ekran desteği özelliğinin bulunacağı iddia edilmişti. Apple, tanıtımlarında yine bu konuya hiç değinmedi. Fakat gelen bilgiler iOS 8′in kodlarında bu özelliğin bulunduğu yönünde.

Yazılımcı Steve Troughton-Smith’in iddiasına göre iOS 8′in kodlarında iPad ekranında birden fazla uygulama görüntülemeyi sağlayan eklentiler mevcut. Bu yeniliğin ekranda bir uygulamayı tam ekran haricinde %75 – %50 ve %25 oranlarında görüntüleyebilmemizi sağlayacağı belirtiliyor. Dolayısıyla diğer alanda ikinci bir uygulama görüntülemek mümkün olabilecek.

Aşağıda bununla ilgili bir görsel çalışması mevcut. Çift parmak ile ekranda uygulamayı küçültme işlemi canlandırılmış.

Apple’ın bu özelliği genel kullanıma sunup sunmayacağı bilinmiyor. Belki de şimdilik bunu gizli tutup yeni iPad lansmanında ilgi çekici özelliklerden biri olarak kullanmayı düşünüyor olabilirler.

The post iPad’de Çoklu Ekran Özelliği Böyle Görünebilir appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder