12 Haziran 2014 Perşembe

TÜBİTAK Temiz Teknolojiler Alanında Girişimcilik Programı Başlatıyor

TÜBİTAK, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) İle Temiz Teknolojiler Alanında Uluslararası Girişimcilik Programı Başlatıyor. Global Cleantech Innovation Program ile (GCIP) Temiz Teknoloji Alanında İş Fikirleri Yarışacak. Program 2014 yılı itibari ile Türkiye dâhil gelişmekte olan 8 ülkede başlayarak, devam edecek yıllarda giderek artan sayıda ülkenin katılımını hedefliyor. Yenilebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretim ve Su Verimliliği bu yılki program konularını oluşturuyor.

Yarışmanın Türkiye ayağındaki başvuralar 2 Haziran-1 Temmuz 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda www.turkey.cleantechopen.org adresi üzerinden kabul edilecektir. Başvurular, TÜBİTAK tarafından düzenlenecek panellerde uzmanlar ve akademisyenler tarafından değerlendirilerek, programa devam etmeye uygun bulunan 25 Yarı-Finalist takım ilan edilecektir.

2014 yılı için ulusal birinciye 50 bin TL, kategori birincilerine ise 20 bin TL ödül verilecek. Türkiye birincisi olan proje, kasım ayında Silikon Vadisi’nde düzenlenecek Global Forum’da diğer ülke birincileri ile yarışacak. Yarışma esnasında uluslararası yatırımcılara ve özel sektör temsilcilerine projesini tanıtma fırsatı elde edecek.

Program hakkında daha ayrıntılı bilgilere www.turkey.cleantechopen.org adresinden ulaşılabilir.

The post TÜBİTAK Temiz Teknolojiler Alanında Girişimcilik Programı Başlatıyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder