17 Haziran 2014 Salı

Hobinizi İşe Çevirmek İstediğinizden Emin Misiniz?

Bir şirket kurmak istiyorsunuz fakat aklınızda iyi bir fikir yok. Pek çok şirket sahibi için iyi bir fikir bulmak göz korkutucudur. İyi fikirler bulabilmek için pek çok öneri yapılabilir. Beyin fırtınası, bir yetenek ya da uzmanlığın geliştirilmesi veya başka bir yerde gördüğünüz fikrin kullanılması bu önerilerin en yaygın 3 tanesidir.

Diğer bir metot ise sahip olunan bir hobi ile ilgili iş kurmak olabilir. Bu düşüncenin ardındaki neden ise hâlihazırda üzerine çalışılan bir yetenek ya da bilginin kullanılarak hemen işe başlanması ve bu şekilde yaşanacak zaman kaybının önlenmesidir. Fakat çoğu zaman hobiyi işe çevirmek en iyi yol olmayabilir. Buradan başlamamak için en iyi sebep, üreteceğiniz ürün için gerekli pazarın varlığından emin olmamaktır.

Bazı hobilerin insanların yalnızca katılmaktan hoşlanacağı fakat devamını getirmek için heyecanlı olmadıkları oldukça dar aktiviteleri vardır. Bu tarz bir hobi, insanları sürükleyecek ya da birilerini işe alacak kadar büyük bir tutku ya da heyecana sahip değildir. Bu alanda bir iş kurmak ortaya koyduğunuz ürünle eşleşecek çok küçük bir pazar demektir.

Bir hobinin şirkete dönüşememesinin bir diğer sebebi de fiyatlandırma etmenidir. Yaptığınız işe fazla para ödemeye istekli olmayan müşteriler, yalnızca maliyetlerinizi karşılayacak; hobinizi genişletmek için harcadığınız zamanı ödemeyeceklerdir.

Bir hobiyi başarılı bir işe dönüştürmek için muhasebe, pazarlama, envanter kontrolü ya da müşteri ilişkileri gibi kendinize yeni uzmanlıklar kazandırmanız gerekir. Bu yeni işlere çöpü dışarı çıkarmak da dahildir. Kendinize eklediğiniz yeni sorumluluklar yüzünden günün sonunda eğlendiğiniz hobinizi yapmak için gerekli zamana sahip olamayabilirsiniz. Sevdiğiniz aktiviteyi şirkete dönüştürmek için insanları işe aldığınızda, kendinizi yalnızca onların yönetimden sorumlu olarak bulabilirsiniz.

Sonuç olarak bu hobiye sevdiğiniz için başladınız, yapmak zorunda olduğunuz için değil. Eğlenmek ve işe ara vermek için yaptığınız faaliyetleri sizden haftada 50-80 saat yapmanız talep edildiğinde kulağa o kadar da hoş gelmeyebilir.

Hobiniz üzerine iş kurmak kesinlikle fikirlerden bir tanesidir. Fakat bu fikir de işe başlamadan önce pek çok değerlendirme gerektirir. Birilerine akıl danışmanız ve işin tüm boyutlarını ele almanız gerekir. Günün sonunda sevdiğiniz aktivitenin, paranızı ve zamanınızı tüketen sıkıcı bir işe dönüşmesini istemezsiniz değil mi?

 

Kaynak:

Hobbies May Not Equal Business Opportunities

The post Hobinizi İşe Çevirmek İstediğinizden Emin Misiniz? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder