13 Mayıs 2014 Salı

Instagram’da Markanızı Nasıl Duyurabilirsiniz?

Instagram en popüler sosyal medya platformlarından birisidir. Instagram hem görsel içeriklerin (video ve fotoğraf) hem de mobil araçların gücünü kendi avantajına kullanmaktadır. Bu yüzden Instagram markanızı, ürününüzü ve şirketinizi duyurmak için en mükemmel sosyal medya platformlarından birisidir.

 

Şirketiniz için en kısa sürede bir Instagram’da bir pazarlama stratejisi geliştirmelisiniz. Neden mi?

Instagram 2013 yılında 33 milyon tekil kullanıcısı ile Amerika’daki en büyük 7. mobil uygulamaydı ve kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre %66 oranında artış gösterdi.2014 yılında aylık yaklaşık 40 milyon Amerikalı Instagram uygulamasını kullanmıştır. Bu rakam akıllı cihazlar üzerinden Facebook’a erişen 123.7 milyon Amerikalının yaklaşık 3’te 1’i kadardır. Instagram kullanıcıları internet kullanıcılarının %16.1’ini temsil etmektedir.Instagram Facebook’un yaklaşık 8’de 1’i kadardır fakat kullanıcı bağlılık oranı 15 kat daha fazladır.Amerika’daki akıllı telefon kullanıcılarının %25’i ayda en az 1 kez Instagram’a girmektedir.Instagram kullanıcılarının yaş aralığı yaklaşık 18-44 arasındadır.Prestijli markaların %93’ünün bir Instagram hesabı bulunmaktadır ve bu rakam Temmuz 2013’ten bu yana %63 oranında artış göstermiştir.Marka hesapları haftada ortalama 5,5 kez paylaşım yapmaktadır.Markalara bağlı kullanıcıların %99’u bu paylaşımları beğenmektedir.Prestijli markaların %72’si Instagram’da video paylaşımı yapmakta olup bu rakam Temmuz 2013’ten bu yana 3 kat artış göstermiştir.Instagram fotoğraf paylaşımları kullanıcı bağlılığı konusunda ortalamada Instagram video paylaşımlarından 1,5 kat daha etkilidir.Kullanıcı güdümlü Instagram fotoğrafları satışa dönüş oranını %7’ye kadar arttırabilmektedir. Fakat satışa dönüşüm için kullanıcı bağlılığı gerekli değildir.

Peki, Instagram’da nasıl başarılı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz?

1.       Olası müşterilerinize araştırdıkları ürünlerle ilgili temel içerik bilgileri sunun.

2.       Markanızı kişiselleştirin. Kullanıcılarınıza markanızın bir parçası olduklarını hissettirin.

3.       Rakiplerinizin Instagram faaliyetlerini takip edin.

4.       Instagram içeriklerinizi sürekli yenileyin.

5.       Çalışanlarınızın markanızla ilgili Instagram içerikleri oluşturmasına ve paylaşmasına teşvik edin.

6.       Hashtaglerin gücünden faydalanın.

7.       Henüz yaygınlaşmamış Instagram video paylaşım özelliğini avantajınıza kullanın.

8.       Instagram içeriklerinizi aktif olarak diğer sosyal medya platformlarında paylaşın.

9.       Eğer fiziksel bir dükkanınız varsa bir Instagram fotoğraf alanı oluşturarak müşterilerinizin bu alandaki fotoğraflarını Instagram’da paylaşmalarına teşvik edin.

10.   Instagram’a markanızla ilgili fotoğraf yükleyen haftanın müşterisini seçerek ödüllendirin.

 

Kaynak:

Instagram: The Hottest Form of Social Media

 

The post Instagram’da Markanızı Nasıl Duyurabilirsiniz? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder