30 Mayıs 2014 Cuma

Teknoloji’nin Yeni Merkezi – Vancouver

Vancouver’ın merkezinde iki büyük iş merkezinin inşaatı hızla devam etmektedir. İş merkezlerinden birinde Microsoft diğerinde ise Amazon, Facebook, Salesforce.com ve bir dizi girişim şirketinin ofisleri yer alacak. Amerika ile yakın zaman dilimlerinde yer alan Vancouver, Amerika’daki teknoloji şirketlerine dünya standartlarında uzmanlık, daha düşük maaşlar ve daha az göçmen yasası problemi sunmaktadır.

Her yıl Amerika hükümeti yüksek nitelikli çalışanlara 85bine yakın H1-B vizesi olanağı sunmaktadır. Geçtiğimiz 2 yılda başvurular, açıldıktan sonraki 5 gün içerisinde dolmuştur. Geçtiğimiz Nisan’da 85.000lik H1-B kotasına 172.500 yüksek nitelikli mühendis, programcı ve diğer çalışanlar için vize başvurusu gerçekleşmiştir.  British Columbia’nın İnsan Kaynakları Teknoloji Grubu’nun bir üyesi olan Jen Geddes’in haberine göre Kanada, Amerika’daki kota sebebiyle gelemeyen bu nitelikli çalışanları aldıkları teklifin %10-15’i altına memnuniyetle kabul etmektedir.

Microsoft’un genel kurul üyelerinden Karen Jones, şirketinin 2015 için 750 H1-B başvurusunda bulunduğunu ve Amerika yasalarının beklentilerini karşılamadığını belirtmiştir. Bu yüzden başka bölgelerdeki fırsatları araştırdıklarını ve Vancouver’a ofis açtıklarını söylemiştir. Microsoft önümüzdeki dönemde tüm dünyadan 400 yazılım geliştiriciyi işe alıp mobil ve bulut teknolojileri alanında yetiştirmeyi planlamaktadır. Karen Jones, Vancouver’da büyümeyi yalnızca göçmen kısıtından dolayı seçmediklerini fakat yasanın bir etmen olduğunu belirtmiştir.

Geçtiğimiz yıl Amazon da işe alımların geri dönmesinden ve yüksek ücretlerden dolayı sınırın kuzey tarafındaki yetenekleri aramaya başlamış ve Vancouver merkezde 1000 personele yetecek büyüklükte bir ofis için sözleşme imzalamıştır. Şirketin şu anda 100’den fazla Vancouver merkezli iş ilanı bulunmaktadır. Facebook Vancouver’da Amerika vizesi bekleyen 150 çalışanı için geçici ofis açmıştır. Salesforce Vancouver’da 1650 metre karelik bir alanda operasyonlarını sürdürmektedir.

 

Kaynak:

Vancouver, the New Tech Hub

The post Teknoloji’nin Yeni Merkezi – Vancouver appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder