10 Mayıs 2014 Cumartesi

Mobil Uygulama Değerlendirmelerini Arttırmanın 5 Yolu

Diğer sektörlerde olduğu gibi mobil ortamlarda da insanların satın alma kararını etkileyen en önemli faktör diğer insanların o uygulama ile ilgili değerlendirmeleridir. Mobil uygulamanızla ilgili paylaşılan görüşler ve değerlendirmelerin sayısı arama sonuçlarında uygulamanızı üst sıralara taşır. Aşağıda mobil uygulama değerlendirmelerini arttırmanın 5 yolu yer almaktadır:

1.       Uygulama değerlendirme eklentisi kullanın

Bir kullanıcıdan değerlendirme ya da yorum almanın en hızlı ve kolay yolu ondan bunu uygulama içerisinde istemektir. iOS ve Android’de uygulamanıza kolayca ekleyebileceğiniz pek çok değerlendirme eklentisi bulunmaktadır. Örneğin iOS uygulamanıza 2 dakikada ekleyebileceğiniz popüler Appirater eklentisi ile kolayca kullanıcılarınızın görüşlerini toplamaya başlayabilirsiniz.

2.       Kullanıcıları uygulamanızı değerlendirmeye teşvik etmek

İnsanlar karşılarında birden beliren ekranlardan hoşlanmaz. Ne kadar basit olursa olsun karşılarına aniden beliren bir değerlendirme ekranını kullanmayı tercih etmeyeceklerdir. Bu yüzden insanları değerlendirme yapmaya teşvik etmeniz gereklidir. Hemen herkes ücretsiz bir şeyler kazanmayı sever. İnsanlara uygulamanızla ilgili ödüller ya da puanlar vererek uygulamanızı değerlendirmelerine teşvik edebilirsiniz.

3.       Kullanıcılarınıza destek mekanizmanızı güçlendirin

Bir uygulama için pozitif değerlendirme almanın en iyi yolu kaliteli müşteri hizmeti deneyiminden geçer. Helpshift uygulamasını kendi uygulamanıza entegre ederek açılan iki taraflı mesajlaşma ekranı aracılığıyla kullanıcılarınızla doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan kullanıcılarınızla doğrudan iletişime geçtikten sonra geribildirimde bulunmalarını isteyebilir, böylece uygulamanızla ilgili pozitif değerlendirmelerin artmasına sağlayabilirsiniz.

4.       Zamanlama önemlidir

Pek çok uygulama kullanıcılar daha uygulamayı görüntülerken değerlendirme isteme hatasına düşmektedir. İnsanların uygulamadaki akışlarını bölmek ne yazık ki onlara kötü bir müşteri deneyimi yaşatır. Bir kullanıcıdan değerlendirme istemek için onun işini tamamlamasını bekleyin. Ayrıca bir kullanıcınıza ilk kez değerlendirme talebi gönderecekseniz öncesinde birkaç hafta uygulamayı kullanmasını beklemelisiniz. Kullanıcılar uygulama hakkında kendilerini iyi hissettiklerinde daha rahat pozitif değerlendirme bırakacaklardır.

5.       Yarışma düzenlemek

Uygulama değerlendirmelerini arttırmanın bir diğer yolu çeşitli forumlarda yarışmalar düzenlemektir. Touch Arcade’nin forumunda uygulama geliştiricilerin yarışma düzenleyebileceği ve diğer üyeleri eşantiyonlarla kendi uygulamalarını değerlendirmeye teşvik edebilecekleri bir bölüm bulunmaktadır. Düzenlediğiniz yarışmalarda iTunes hediye çeki gibi ödüller verebilirsiniz.

 

Kaynak:

5 Clever Ways to Increase Mobile App Reviews

The post Mobil Uygulama Değerlendirmelerini Arttırmanın 5 Yolu appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder