9 Mayıs 2014 Cuma

İş Fikrinizi Harika Yapan 2 Özellik

Her yıl birçok girişim kurulmaktadır fakat bunlardan çok azı başarıyla işini sürdürebilmektedir. Temelde bir girişim fikrinin başarılı olup olmadığını gösteren 2 özellik bulunmaktadır:

1.       Basit mi?

2.       Gerçek bir problemi çözüyor mu?

Aşağıda bu özellikleri barındıran yeni girişimleri görebilirsiniz. Bu uygulamalar oldukça basit bir yolla gerçek problemleri çözmektedir.

Eatabit            

Sipariş vermek için bir restoranı aramayı sevmiyor musunuz? Her seferinde aynı siparişi vermenize ve tekrar tekrar kontrol etmenize rağmen siparişiniz yanlış mı geliyor?

Eatabit bu problemi çözmeye odaklanmıştır. Hem de kızınızın ayda 7000 kez kullandığı telefonunuzun mesaj yazma özelliği ile… Yemek sipariş etmek için telefonla aramak yerine neden mesaj yazmayasınız ki?

Eatabit en sevdiğiniz restorana mesaj aracılığı ile sipariş vermenizi ve bu siparişin mutfakta otomatik olarak kağıda basılmasını sağlamaktadır. Eğer bir karışıklık olursa yalnızca telefonunuzdaki mesajı restorana göstermeniz yeterli.

Zubie

Geçmişte muhtemelen en olmadık bir zamanda arabanızın aküsünün bittiğini fark ettiğiniz olmuştur. Aslına bakılırsa araba arızalarının %50’si aküden kaynaklanmaktadır.

Zubie bu problemi çözmektedir. Aracınızın bütünleşik kontrol portuna Zubie’yi takarak konum izleme, sürüş şablonları ve en önemlisi aracınızın sağlığı gibi yararlı bilgileri edinmeniz mümkün.

Zubie aracınıza takılı olduğu sürece veri toplamaktadır. Aracınızın çalınması ya da akünüzün bitmesine dair alarm özellikleri barındırmaktadır. Aynı zamanda aracınızı iş için kullanıyorsanız, kişisel zamanlarda ve iş için kullandığınız zamanlarda aldığınız yolu size ayrı ayrı raporlar.

Podanize

Ebeveyn olarak yaşanılan en büyük problemlerden birisi çocuklarınızın takvimini takip etmeye çalışmaktır. Dans dersleri, özel dersler, yüzme kursu vs. derken programınız içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Eşinizle sürekli mesajlaşarak ya da takviminizi paylaşarak bu problemi çözmeye çalışıyor olabilirsiniz.

İşte tam bu noktada Podanize devreye girmektedir. Online bir platform olan Podanize bilgisayarınıza, tabletinize ve telefonunuza erişerek sizin ve ailenizin takvimini günlük bazda organize etmektedir.

 

Kaynak:

2 Things That Make a Business Idea Brilliant

 

The post İş Fikrinizi Harika Yapan 2 Özellik appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder