22 Mayıs 2014 Perşembe

Yatırımcılara Göre Başarılı Girişimcilerin 3 Ortak Özelliği

Yatırımcılar için doğru yatırım kararı verebilmek önemlidir. Eldeki verilere bakarak bir girişimin gelecekteki başarısını öngörebilmek uzmanlık isteyen bir konudur. Yatırımcılar bir girişime yatırım yapma kararını yalnızca iş planına bakarak değil şirketin kurucularının karakteristiğini inceleyerek vermektedir. Yatırımcılar için bir girişimcinin başarılı olacağını gösteren 3 önemli karakteristik özellik bulunmaktadır.

1.       Azim

Bir iş kurmak zordur. Eğer herkes başarılı bir şekilde iş kurabilseydi çevremiz milyoner/milyarder girişimcilerle dolu olurdu. Buğdayla samanı birbirinden ayıran fark nedir? Diğerleri evine doğru yol alırken hala orada durup savaşmaya devam etmek. Ertesi sabah uyanıp kaldığı yerden işe devam etmek, tekrar ve tekrar aylarca hatta yıllarca aynı azimle işi sürdürmek. Ta ki başarana kadar…

2.       Fedakârlık

Başarı bedel ödemeksizin bir gecede meydana gelen bir olay değildir. Pek çok kurucu/CEO başarılı olana kadar hiç para almadığını, cebindeki son kuruşuna kadar bu işe yatırdığını ya da bu süreçte hiçbir sosyal hayatının olmadığını ifade etmektedir. Tabi ki başarılı olmak için herkesin bu derece bir fedakârlık yapması gerekmiyor fakat köpekbalıkları ile dolu bir havuza girecekseniz burada bir bacağınızı kaybedip çıkabileceğiniz sonucuna razı olabilmelisiniz. Eğer bu seviyede bir riske tamam demeyecekseniz sahilde güneşlenmeye devam etmelisiniz. Çünkü başarılı olabilmek için bu yolda mutlak surette bir şeyleri feda etmeniz gerekecektir.

3.       Satış Kabiliyeti

Bu başlık yalnızca iki kelime ile özetlenebilir: Steve Jobs. Zamanın gelmiş geçmiş en iyi satıcısı. Steve Jobs herkese daha fazlasını satabilme yeteneğine sahipti. Bir şirketin CEOsu vizyonunu, ürününü ve şirketi satabilme yeteneğine sahip olmalıdır.

Tabi ki bir girişimcinin başarılı olmasını sağlayan tüm karakteristik özellikler burada sıralanmış değil.  Sunum yapabilme yeteneği, planlama yeteneği, müşterilerini tanıması gibi pek çok özellik burada sıralanabilir. Fakat azim, fedakârlık ve satış kabiliyeti başarılı bir girişimcinin en belirgin özelliklerindendir.

Kaynak:

3 Traits of Successful Founders

The post Yatırımcılara Göre Başarılı Girişimcilerin 3 Ortak Özelliği appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder