29 Mayıs 2014 Perşembe

Microsoft, Skype Translator İle Anlık Çeviri Vadediyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella, katıldığı bir konferansta Skype’ın yeni özelliğini duyurdu. Skype Translator isimli yeni servis, Skype görüşmelerinde anlık sesli çeviri vadediyor.

Günümüzde yabancı dil oldukça önemli. Bir Türk genci için İngilizce bilmek zorunluluk haline gelmiş durumda. Bunun yanında öğrendiğiniz her ekstra dilin de size fayda sağlayacağını söyleyebiliriz. Küreselleşen dünyada farklı ülkelerden kişilerle iletişim kurmaya hazır olmak gerek. Ama bazen karşımızdaki kişi İngilizce konuşuyor olsa bile onu anlamak biraz zor olabiliyor…

Microsoft, böyle durumlar için Skype Translator projesini hayata geçirmiş. Daha önce de benzerlerine rastladığımız proje, karşınızdaki kişinin konuşmalarını anlık olarak sizin dilinize çeviriyor. Elbette ”anlık” derken küçük bir gecikme mevcut. Sistem önce konuşmanın bitmesini bekliyor, ardından bunu hem yazılı hem sesli olarak çeviriyor. Aşağıdaki videoda bir Alman ile bir Amerikalı’nın bu sistem üzerinden yaptığı görüşmeyi görebilirsiniz.

Satya Nadella, benzerlerinin aksine Skype Translator’ın kullanıcılara sunulmaya yakın olduğunu söyledi. Bu özelliğin Skype görüşmelerinde yıl sonuna doğru aktif olacağı açıklandı. Henüz hangi dilleri destekleyeceği konusunda bir bilgi yok (en azından Almanca – İngilizce’yi destekliyor). Tahminimiz Türkçe desteğinin yer almayacağı yönünde. Zaten yer alsa bile Türkçe çeviriler genelde çok yetersiz oluyor. Fakat İngilizce biliyorsanız, İngilizce’ye çeviri özelliği işinizi görebilir.

The post Microsoft, Skype Translator İle Anlık Çeviri Vadediyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder